Signatura: “F. Torrescasana/ 1864” (angle inf. esq.).
Inscripcions: A l’angle inferior dret, en vermell: “10602”. Al marc, en cartel·la metàl·lica gravada: “Francesc Torrescana 1845-1918/ Dipòsit de l’Acadèmia Provincial/ de Belles Arts”. Al dors del marc, en restes d’etiqueta impresa: “Academia Provincial de Bellas Artes…”. Al bastidor, en dues etiquetes: “Museu de Belles Arts/ de Barcelona” i “10602”.
Procedència: Adquirit a l’exposició de Barcelona de 1866.
Restauracions: Restaurat als Establiments Maragall el 1987 i pel taller Balaguer i Grau el 1999.
Exposicions: Barcelona, Exposición de objetos de arte celebrada por la Academia de Bellas Artes, 1866, núm 283(?); Pamplona-Vitoria-Bilbao-Madrid, RACBASJ. Exposición antológica de pintura, 2000, núm. 53.
Observacions: Francesc Torrescassana va ser alumne de Martí i Alsina en l’Escola de Llotja de Barcelona. L’any 1864 va obtenir una menció d’honor en l’Exposició de Madrid. Després de ser pensionat a Roma, va marxar a París on es va relacionar amb les corrents artístiques més importants. Va treballar en un primer momento la pintura d’història y de costums, amb un tó realista molt moderat, influenciat per les ensenyances del seu mestre i per les exigències de la burgesia de l’època. Després, va evolucionar cap a una pintura suau i lluminista, amb una pincelada més lliure, en la que es descubreixen paral·lelismes amb l’impresionisme, dedicant-se sobre tot al paisatge i al retrat. Les seves obres van tenir un gran reconeixement en tots els certamens als que hi va participar. L’Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi va enriquir el seu fons al comprar aquesta obra juntament a un nombrós lot de pintures que havien estat exposades a la mostra cel·lebrada per aquesta corporació l’any 1866. En ocasions se l’ha titulat Paisatge del Vallès.
L’obra va estar dipositada als Museus d’Art de Barcelona, on l’asignaren el número d’inventari 10602. Fou retornada a l’Acadèmia l’1 de desembre de 1980.