Lacuesta i Contreras, RaquelHellín (Albacete), 13 de març de 1949.

. Títol de Magisteri (Madrid, 1967). Llicenciada en Història de l'Art (1973) i llicenciada en Filosofia i Ciències de l'Educació (1987). Doctora en Història de l'Art (1998). Universitat de Barcelona.
. Membre fundadora de l'Acadèmia del Partal (Associació Lliure de Professionals de la Restauració). Creada a Barcelona, el 19 de novembre de 1992.
. Secretària de l'Acadèmia del Partal entre 1992 i 2002.
. Membre del Comitè Científic de la revista "Papeles del Partal".
. Professora col·laboradora del Departament d'Expressió Gràfica Arquitectònica de la Universitat Politècnica de Sevilla. Des de 1993.
. Des de 1996 és Cap de la Secció Tècnica d'Investigació, Documentació i Difusió del Servei del Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona (a partir de 2006: Secció Tècnica d'Investigació, Catalogació i Difusió).
. Premi Nacional de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya, 1997, per la restauració de la coberta de la Casa Milà "La Pedrera", de Barcelona.
. Tesi doctoral "El Servei de Catalogació i Conservació de Monuments de la Diputació de Barcelona. Metodologia, criteris i obra. 1915-1981". (Departament d'Història de l'Art de la Universitat de Barcelona, 1998).
. Comissària de l'exposició "Cèsar Martinell i Brunet, entre el modernisme i el noucentisme". Fundació "La Caixa". Valls 1998 (itinerant durant tres anys per altres municipis catalans).
. Comissària de l'exposició "La vida a palau: Eusebi Güell i Antoni Gaudí, dos homes i un projecte". Any Gaudí. 2002. Barcelona.
. Membre de l'equip redactor del "Document Marc per a l'Elaboració del Pla Director del Recinte Arquitectònic de l'Hospital de Sant Pau", per encàrrec de la M.I.A. (Molt Il·lustre Administració de la Fundació Privada de l'Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau). 2005.
. Comissària de l'exposició "L'arquitecte Rafael Masó i Valentí (1880-1935)". Any Masó. 2006. Girona.
. Membre del Consell Assessor de la revista "Patrimonio.es" (Granada, primavera 2007).
. Elegida acadèmica de número de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi el 18 de desembre de 2013, acceptant així la proposta en el seu dia presentada pels acadèmics de número Francesc Fontbona i de Vallescar, Mireia Freixa i Serra, Leopoldo Gil Nebot, Joan Antoni Solans i Huguet, i Frederic-Pau Verrié i Faget. Ingressà el 18 de juny de 2014 llegint el seu discurs "La història de l'art -de l'arquitectura- català explicada per arquitectes".

ALTRES RESPONSABILITATS I ACTUACIONS RELACIONADES AMB EL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC
. Col·laboradora de l'Arxiu Històric d'Arquitectura, Urbanisme i Disseny del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya i Balears (1973-1978), en temes de catalogació i investigació del patrimoni arquitectònic català.
. Membre fundadora del SERPPAC (Servei per a la Protecció del Patrimoni Arquitectònic Català). Àmbit d'Arquitectura del Congrés de Cultura Catalana (1976).
. Sòcia d'Amics de l'Art Romànic (filial de l'Institut d'Estudis Catalans), des de 1977.
. Membre de la Comissió de Defensa del Patrimoni del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (1989-1996) i de l'Agrupació d'Arquitectes per a la Defensa i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic (AADIPA), COAC, des de 1997.
. Membre del Comitè Espanyol d'Història de l'Art (C.E.H.A.). Des de febrer de 1993.
. Membre del Centre Internacional per a la Conservació del Patrimoni (CICOP) . Des de 1995.
. Membre d'ICOMOS. Des de 1997.
. Directora del Curs d'Estiu de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, sobre el tema "Barcelona, un patrimoni recuperat" (juliol 2003).
. Directora de les Jornades Martinellianes "Restauracions i Transformacions del Patrimoni Arquitectònic Català", celebrades anualment entre 1999 i 2003 a la comarca de la Terra Alta (Catalunya): el Pinell del Brai i Gandesa.
. Redactora col·laboradora del "Diccionario Biográfico Español" de la Reial Acadèmia de la Història, en l'elaboració de biografies d'arquitectes catalans del Modernisme (2005-2006).
. Col·laboradora d'Enciclopèdia Catalana en la redacció d'articles per a les col·leccions "Joies del Modernisme" i "Patrimoni Monumental de Catalunya" (2010-2011).

ACTIVITAT PROFESSIONAL RELACIONADA AMB LA RESTAURACIÓ DE MONUMENTS
Responsable de la investigació històrica (arqueològica, documental, artística i constructiva), prèvia a les actuacions en el patrimoni arquitectònic; de la restauració dels béns mobles i arts aplicades dels edificis restaurats pel Servei del Patrimoni Arquitectònic Local; del Fons Documental i la biblioteca d'aquest Servei (fins al 2006), i de la redacció i edició de les publicacions que s'hi realitzen, i també de les exposicions, simposis, jornades i d'altres activitats de divulgació.
Com a historiadora de l'art, ha format part dels equips pluridisciplinars en els estudis previs i/o la restauració de:
. 1990-2010. Palau Güell de Barcelona (Patrimoni de la Humanitat. UNESCO).
. 1992-1997. Casa Milà, La Pedrera. Barcelona (Patrimoni de la Humanitat. UNESCO).
. 1998-2002. Cripta de la Colònia Güell. Santa Coloma de Cervelló (Patrimoni de la Humanitat. UNESCO).
També dels edificis o conjunts monumentals, entre d'altres: edifici Miramar (Sitges); antiga capella de l'Hospital (Sant Sadurní d'Anoia); església de Sant Vicenç de Rus (Castellar de N'Hug); església de Santa Maria de Castelldefels; castell de Cubelles; pont i església de Sant Quirze de Pedret (Cercs-Berga); església de Sant Jaume Sesoliveres (Igualada); fàbrica Can Font d'Igualada; retaule gòtic de l'església de Santa Maria de Rubió; Palau de Can Mercader, de Cornellà de Llobregat; Palau de les Heures, de Barcelona; Museu Municipal de Malla; pont d'en Periques, a Puig-reig; església de Sant Quirze i Santa Julita, de Muntanyola; Can Casas (el Brull); termes romanes de Sant Boi de Llobregat; església de Sant Pere de Serrallonga (Alpens); església de Santa Maria de Sales (Viladecans); castell de Boixadors (Sant Pere Sallavinera); castell de Godmar (Callús); cartoixa de Montalegre (Tiana); casa museu Alegre de Sagrera (Terrassa); església de Sant Sadurní de Rotgers (Borredà); antiga fàbrica Torres Amat (Sallent); castell d'Orís; edifici de Cal Coca (la Pobla de Claramunt); antic castell-convent de Sant Ramon de Penyafort (Santa Margarida i els Monjos); etc.
Ha participat com a professora en diversos congressos, jornades, màsters i cursos de doctorat sobre el patrimoni arquitectònic i arquitectura en general, i com a ponent en diversos seminaris (Alcalá de Henares, Aÿ -la Champagne, França-, Baeza, Barcelona, Belgrad -Sèrbia-, Berga, Càceres, Cardona, Cartagena, Castellbisbal, Centelles, Colònia Güell, Córdoba (Argentina), Cornellà, el Ferrol, el Pinell de Brai, Esplugues de Llobregat, Fuerteventura, Gandesa, Girona, Granada, Guanajuato (Mèxic), Hellín, Lanzarote, las Palmas de Gran Canària, Lleida, Logroño, Madrid, Martorell, Melilla, Montpellier, Múrcia, Palma de Mallorca, Pamplona, Peñaranda de Duero, Santiago de Compostel·la, Sabadell, Sarral, Sevilla, Solsona, Tarragona, Tenerife, Toledo, Tortosa, Urbino, València, Valladolid, Valls, Venècia, Vitòria.

INVENTARIS, CATÀLEGS I PLANS ESPECIALS DE PROTECCIÓ DEL PATRIMONI HISTÒRIC, ARQUITECTÒNIC I AMBIENTAL
Membre de l'equip redactor dels inventaris i/o catàlegs d'edificis d'interès històric arquitectònic de diversos barris de Barcelona (Horta, el Raval, Sants), de les comarques del Vallès Occidental (1980) i d'Osona (1981) per al Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, i dels catàlegs i plans especials de protecció del patrimoni historicoarquitectònic dels municipis de Terrassa (1981), Manresa (1983), Santa Coloma de Gramenet (1985), Borriana (1986), districte de Sarrià-Sant Gervasi-Vallirana per a l'Ajuntament de Barcelona (1991), Parc Metropolità de Collserola (Barcelona) (1994-1995), Cardedeu (1994-1995), Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l'Obac (1997), Parc Natural del Montseny (1997), Cubelles (1998), el Prat de Llobregat (1998), Montcada i Reixac (1999-2000), Tortosa (2000-2003), Torelló (2002-2003), Dosrius (2003-2005), Sant Vicenç dels Horts (2005-2006), Esplugues de Llobregat (2006-2007), Capellades (2008-2010), Castellar del Vallès (2008-2010), Vilanova i la Geltrú (2008-2010), Sant Hipòlit de Voltregà (2010-2011), barri del Rec d'Igualada (2011), masies i elements singulars de Santa Coloma de Cervelló (2011), cementiri de Sant Nicolau de Sabadell (2011).

ACTIVITAT DE DIVULGACIÓ I PUBLICACIONS
Ha col·laborat en: "Quaderns d'Arquitectura i Urbanisme"; "CAU"; "Parámetro"; "Informes de la Construcción"; "Espacio, Tiempo y Forma"; "Quaderns Científics i Tècnics de Restauració Monumental"; "Avui"; "La Vanguardia"; "L'Erol"; "El 9 Nou"; "El Periódico de Catalunya"; "Diari de Barcelona"; revista "AB" del Col·legi d'Arquitectes de Barcelona"; "Loggia"; "Catalunya Romànica"; "R&R Restauración y Rehabilitación"; revista "INDE" del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya; "Patrominio Cultural y Derecho"; "L'Avenç"; "L'Espai", de Molins de Rei; "Revista de Catalunya"; "Enciclopèdia Catalana"; "Diccionario Biográfico Español" (Reial Acadèmia de la Història), etc.

ESTUDIS I PUBLICACIONS
. "Cèsar Martinell Brunet, arquitecto". Tesi de Llicenciatura. Facultat de Geografia i Història. Universitat de Barcelona, 1974.
. "La Sagrada Familia, ¿para qué y para quién?". Revista CAU. Barcelona, 1976.
. "Historia de la protección del patrimonio arquitectónico de Cataluña. Pasado, presente, futuro". Col·legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Catalunya, 1978.
. "1380-1980, sis segles de protecció del patrimoni arquitectònic de Catalunya". Diputació de Barcelona, 1984.
. "32 monuments catalans". Diputació de Barcelona, 1985.
. "L'arquitectura en la història de Catalunya". Col·laboració. Caixa de Catalunya. Barcelona, 1987.
. "Arquitectura modernista en Cataluña". Ed. Gustavo Gili. Barcelona, 1995.
. "Com i per a qui restaurem. Objectius, mètodes i difusió de la restauració monumental". Diputació de Barcelona, 1990.
. "Glosari d'Arquitectura", a "El Modernisme". Olimpíada Cultural. Barcelona, 1990.
. "El Palau Güell". Diputació de Barcelona. Barcelona, 1990.
. "Estudi documental, artístic i constructiu dels elements arquitectònico-escultòrics del terrat de la Casa Milà. Barcelona". Caixa de Catalunya, 1992-1994.
. "La Casa municipal de Misericordia de Barcelona. Historia de su evolución arquitectónica", a "Espacio, Tiempo y Forma". UNED. Madrid, 1992.
. "Historia del Palacio Güell de Barcelona" i "Análisis artístico de las chimeneas del Palacio Güell", a "Quaderns Científics i Tècnics", 5. Diputació de Barcelona. Servei del Patrimoni Arquitectònic Local. 1993.
. "Arquitectura de Barcelona. 1929-1994". Ed. Gustavo Gili. Barcelona, 1995.
. "Casa de la Vila del Masnou. Estudi històric i artístic"; "La decoració del temple de Sant Quirze i Santa Julita de Muntanyola a partir del segle XVIII"; "Estudi històrico-artístic de la torre de Can Planoles de Roda de Ter"; "Anàlisi d'una estela funerària o frontal de sarcòfag trobat a l'església de Sant Vicenç de Malla"; "Estudi sobre les característiques del Saló Imperial de Sabadell i orientacions sobre la seva restauració"; "El teatro como Ave Fénix o la venganza de los trinitarios (la desventurada historia del Teatro del Liceo de Barcelona)"; "Un pont sobre el riu Llobregat: el Pont Vell de Navarcles", a "Quaderns Científics i Tècnics", 8. Servei de Patrimoni Arquitectònic Local. Diputació de Barcelona, 1996.
. "Arquitectura de Barcelona, 1929-1996". Ed. Gustavo Gili. Barcelona, 1997.
. "La història constructiva del castell de Cubelles a través dels documents escrits d'època moderna i de l'anàlisi de l'edifici"; "El conocimiento histórico del monumento. Método y experiencias", a "Quaderns Científics i Tècnics de la Restauració Monumental", 10. Diputació de Barcelona, 1998.
. "El catálogo como instrumento del Plan Especial. El papel del análisis histórico del tejido urbano y las emergencias", a "Quaderns Científics i Tècnics de la Restauració Monumental", 11. Diputació de Barcelona, 1999.
. "Modelos de intervención en monumentos catalanes (siglo XIX)", a "Loggia", núm. 5. València, 1998.
. "O Catálogo como instrumento do Plano Especial. O papel da análise histórica do tecido urbano e as emerxencias. (El Catálogo como instrumento del Plan Especial. El papel del análisis histórico del tejido urbano y sus emergencias)". Curs "Documento, espacio y contorno. Relatorios". Xunta de Galicia, 1998.
. "Cèsar Martinell, arquitecte. 25è aniversari de la seva mort". Col·legi d'Arquitectes de Catalunya. Barcelona, 1998.
. "Arquitectura de Barcelona, 1929-2000". Ed. Gustavo Gili. Barcelona, 1999.
. "Història i Patrimoni". Actes del simposi "Conservació del patrimoni monumental en la perspectiva del tercer mil·leni. Restauració, ús i manteniment... nous criteris?". Lleida. Institut d'Estudis Ilerdencs, 1999.
. "Arqueologia medieval a l'Anoia". Col·laboració. Acram, Ajuntament de la Pobla de Claramunt i Diputació de Barcelona, 1999.
. "El Servei de Catalogació i Conservació de Monuments de la Diputació de Barcelona. Metodologia, criteris i obra. 1915-1981". Col·lecció de tesis doctorals microfitxades núm. 3549. Publicacions de la Universitat de Barcelona, 1999.
. "Aproximación a la evolución tipológica de los mercados y las lonjas en Cataluña", a "La lonja, un monumento del II milenio para el III milenio". Fundació III Milenio. Ajuntament de València, 2000.
. "Les restauracions de la Diputació de Barcelona al Pont del Diable de Castellbisbal-Martorell. Els projectes de Jeroni Martorell i Camil Pallàs". Actes de la taula rodona "El Pont del Diable (Castellbisbal-Martorell)". Ajuntament de Castellbisbal (en premsa).
. "Restaurar la Memoria". Actes del "Congreso Internacional de Restauración". Secció "Mesas redondas". Diputació de Valladolid. Institut Espanyol d'Arquitectura. Valladolid, 1999.
. Col·laboració en la redacció del volum 2: "La restauració objectiva (Mètode SCCM de restauració monumental): Obres. Memòria SPAL 1993-1998". Diputació de Barcelona. 1999.
. "Restaurar la arquitectura modernista. La aportación del historiador del arte". Actes del "Congreso Nacional de Arquitectura y Modernismo: del Historicismo a la Modernidad". Melilla, abril 1997. Universitat de Granada. V Centenari de Melilla. Granada, 2000.
. "Patrimoni i ciutat. Una valoració històrica", a "Esplugues i el Modernisme. Patrimoni i ciutat". Miscel·lània, 1. Grup d'Estudis d'Esplugues. Ajuntament d'Esplugues de Llobregat, 2000.
. "Jeroni Martorell Terrats, un arquitecto catalán del siglo XX", a "R&R, Restauració y Rehabilitación", núm. 41. Madrid, 2000.
. "L'arquitectura de les ciutats mitjanes durant el primer terç del segle XX". Catàleg de l'exposició "Josep Renom, arquitecte". Sabadell, 2000.
. "Dos criterios de intervención en el patrimonio arquitectónico catalán: Jeroni Martorell Terrats y Camil Pallàs Arisa", a "Máster de Restauración Arquitectónica". Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Valladolid, 2000 (en premsa).
. "Restauració monumental a Catalunya (segles XIX i XX). L'aportació de la Diputació de Barcelona". SPAL. Diputació de Barcelona. Barcelona, 2000.
. "Molins fariners del municipi de Sant Pere de Torelló"; "La Quadra de Segur (de Calafell), obra desapareguda de Fra Josep de la Concepció", a "Estudis històrics sobre patrimoni arquitectònic". Quaderns Científics i Tècnics de Restauració Monumental, 11. SPAL. Diputació de Barcelona. Barcelona, 2000.
. "La Diputació de Barcelona i l'actuació en el patrimoni arquitectònic: una metodologia programada". Actes de les "Primeres Jornades d'Estudi del Patrimoni del Baix Llobregat". Cornellà de Llobregat, març 1998. Consell Comarcal del Baix Llobregat, 2000.
. "Els emmotllats decorats de guix d'un sostre del monestir de Sant Sebastià dels Gorgs (Avinyonet del Penedès). Anàlisi comparativa amb altres sostres". SPAL. Diputació de Barcelona, juliol 2000 (en premsa).
. "Evolució urbana de Montcada i Reixac". Ajuntament de Montcada i Reixac, 2001.
. "El castillo de Peratallada (Girona), un ejemplo de restauración del siglo XX", a "R&R, Restauración y Rehabilitación", 56, Madrid, setembre 2001.
. "L'antic monestir de Sant Tomàs de Riudeperes (Calldetenes, Osona)", a "Quaderns Científics i Tècnics de Restauració Monumental", 12. Diputació de Barcelona, 2001.
. "Atlas del material decoratiu (ceràmic i de vidre) de l'església de la Colònia Güell. Santa Coloma de Cervelló". SPAL 2001. Treball d'investigació (col·laboració).
. "La restauración monumental en Cataluña durante la guerra civil y la postguerra. Las propuestas de Jeroni Martorell, Eduard Junyent i Camil Pallàs". Congrés Nacional d'Història de l'Art "Dos décadas de cultura artística en el Franquismo (1936-1956)". Universitat de Granada, 2001.
. "Arquitectura urbana i residencial de Cèsar Martinell". Actes de les Jornades Martinellianes "Cèsar Martinell i la seva època". Fundació Universitat Catalana d'Estiu. Diputació de Tarragona, 2001.
. "El Palau Güell". Diputació de Barcelona, 2001.
. "La vida a palau: Eusebi Güell i Antoni Gaudí, dos homes i un projecte". Catàleg de l'exposició (Any Internacional Gaudí). Diputació de Barcelona, 2002.
. "Gaudinistes i gaudinisme" i "El nivell dels modernistes menors", a "El Modernisme a l'entorn de l'arquitectura". Barcelona, Edicions L'Isard, 2002.
. "Arquitectura de Barcelona 1929-2002". Barcelona, Ed. Gustavo Gili, 2002.
. "L'ermita de Santa Maria de Sales. Descripció historicoarquitectònica", a "Història de Viladecans II. Els temps medievals". Ajuntament de Viladecans, setembre 2002.
. "Historia de un futuro incierto: patrimonio restaurado y abandonado", a "I Biennal de la Restauració Monumental". Quaderns Científics i Tècnics de Restauració Monumental, 13. Diputació de Barcelona, 2002.
. "Gaudí a través de Cèsar Martinell", a "Els arquitectes de Gaudí". Col·legi d'Arquitectes de Catalunya. Barcelona, 2002.
. "Les termes romanes de Sant Boi de Llobregat". Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, Diputació de Barcelona, 2002.
. "Castell-convent de Penyafort. Santa Margarida i els Monjos. Informació i prediagnòstic" (estudi). Servei de Patrimoni Arquitectònic Local. Diputació de Barcelona, abril 2003.
. "Cristóbal Cascante i Colom (1851-1889)", a "Materials del Baix Llobregat", 8. Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat, 2002.
. "Estudios previos sobre los revestimientos murales de la Casa Milà", a "Loggia", núm. 14-15, València, 2003.
. "L'església de la Colònia Güell (Santa Coloma de Cervelló)", a "Gaudí, Jujol i el Modernisme al Baix Llobregat". Barcelona, Editorial Mediterrània, 2003.
. "Puig i Cadafalch, la intervenció en els monuments i la seva influència a Catalunya", a "Jornades científiques de l'Institut d'Estudis Catalans: Josep Puig i Cadafalch i la Catalunya contemporània". Barcelona. Institut d'Estudis Catalans, 2003.
. "Els municipis i el Patrimoni Arquitectònic. Compendi legislatiu comentat". Diputació de Barcelona, 2003.
. "El retorn de l'arquitectura noucentista". V Jornades Martinellianes. Gandesa, 2003 (inèdit).
. "La restauració durant el franquisme". V Jornades Martinellianes. Gandesa, 2003 (inèdit).
. "El castell d'Orís. Aproximació a la seva història". Ajuntament d'Orís. Diputació de Barcelona, 2004.
. "L'atlas del material decoratiu de ceràmica i de vidre de l'església de la Colònia Güell", a "Gaudí i l'SPAL". Quaderns Científics i Tècnics de Restauració Monumental, 14. SPAL. Diputació de Barcelona, 2004.
. "El Palau Güell i l'Any Internacional Gaudí 2002: crònica d'una exposició", a "Gaudí i l'SPAL". Quaderns Científics i Tècnics de Restauració Monumental, 14. SPAL. Diputació de Barcelona, 2004.
. "Gaudí i Jeroni Martorell", a "Gaudí i l'SPAL". Quaderns Científics i Tècnics de Restauració Monumental, 14. SPAL. Diputació de Barcelona, 2004.
. "E. Neufert i P. Linder, arquitectura gòtica i Gaudí". INDE, Informació i Debat, març 2004.
. "L'arquitectura al marge del Modernisme", a "El Modernismo en paral·lel al Modernisme", vol. V. Barcelona, L'Isard, 2004.
. "L'església parroquial de Santa Eulàlia de Riuprimer. Les intervencions dels segles XIX i XX"; "Les campanes horàries"; "Dades cronològiques", a "Santa Eulàlia de Riuprimer: la terra i la gent al llarg de la seva història". Ajuntament de Santa Eulàlia de Riuprimer, 2005.
. "Les vidrieres artístiques de Santa Maria de Manlleu", a "Els vitralls de Santa Maria de Manlleu". Manlleu, parròquia de Santa Maria de Manlleu, 2005.
. "L'arquitecte Antoni Millàs i Figuerola", a "Revista de Catalunya", 2007, juny 2005.
. "El procés de renovació de l'arquitectura andorrana (segles XIX i XX)", a "Revista de Catalunya", 209, setembre 2005.
. "Castell de Castelldefels: arqueologia, història, art", a "Monografies", 7. Barcelona, Diputació de Barcelona, 2005.
. "L'arquitectura d'autor a Andorra (1860-1960)", a "Història d'Andorra. De la prehistòria a l'edat contemporània". Barcelona, Edicions 62, 2005.
. "Barcelona: modernismo y clasicismo", a "Arquitecturas y ciudades hispánicas de los siglos XIX y XX en torno al Mediterráneo Occidental". Melilla: Centre Associat a la UNED, 2005.
. "Monumentos y maquetas", a "Papeles del Partal", 3. València, Acadèmia del Partal, 2006.
. "La des-restauración como criterio de intervención en los monumentos. El marco jurídico catalán", a "Patrimonio Cultural y Derecho", 10. Madrid, Fundació Aena, 2006.
. "Rafael Masó i Valentí, arquitecte (1880-1935)". Catàleg de l'exposició. Barcelona, Fundació "La Caixa", 2006.
. "Modernisme a l'entorn de Barcelona. Arquitectura i paisatge". Barcelona, Diputació de Barcelona, 2006.
. "L'art al monestir, abans i ara", a "El nou monestir de Sant Llorenç. Guardiola de Berguedà", a "L'Erol. Revista Cultural del Berguedà", 99, hivern 2008.
. "Ponts de la província de Barcelona. Comunicacions i paisatge". Barcelona. Diputació de Barcelona, 2008.
. "Ignasi Oms i Ponsa, arquitecte. La consolidació del Modernisme terra endins". Col·legi d'Arquitectes de Catalunya. Delegació de Manresa. Angle Editorial. 2009.
. "Classicisme i Modernisme en el cementiri de Sant Andreu". Barcelona, F12 Serveis Editorials, 2009.
. "Catedrals del vi". Barcelona, Caixa Manresa. Angle Editorial, 2009.
. "Noves dades sobre l'església de Sant Quirze de Pedret", a "L'Erol. Revista Cultural del Berguedà", 103, primavera 2010.
. "Repertori iconogràfic de l'art espanyol", a "Revista de Catalunya", 261, maig 2010.
. "Restauracions de l'església de Sant Pere de Madrona entre els segles XVIII i XIX", a "Sant Pere de Madrona. Berga", a "L'Erol. Revista Cultural del Berguedà", 104, estiu 2010.
. "El jaciment del Montgròs: difusió i consevació", a "Monografies del Montseny", 25, juliol 2010.


Avís Legal Contacte amb l'Acadèmia Cercar Facebook