Aguilar i Sanchis, SergiBarcelona, 1946.

És una figura destacada en l'àmbit de l'escultura contemporània a Catalunya. Va emergir en el context artístic dels anys setanta del segle XX amb obres d'estètica minimalista que aleshores suposaven una innovació molt significativa en el panorama artístic català, podent-se considerar un dels capdavanters d'aquest corrent al nostre país.
Culminació d'aquesta trajectòria són diversos encàrrecs d'escultura pública, com l'obra dedicada "Als nous catalans" (1986) que es troba a la Via Júlia de Barcelona o "Marca d'aigua" (1992) a Vila Seca (Tarragona). Són igualment conegudes les obres seves que es troben al Jardí d'Escultures de la Fundació Joan Miró i als jardins de la Maternitat.
Aquests encàrrecs d'escultura pública enceten un procés de reflexió conceptual al voltant de la integració de l'obra artística amb la naturalesa, el paisatge i la vida quotidiana. Un procés reflexiu que també desenvolupa per altres mitjans (dibuix, fotografia, vídeo) i que va tenir una de les últimes fites a l'exposició denominada "600 km" que l'any 2010 va presentar a la galeria Estrany-de-la-Mota de Barcelona.
Ha estat president de l'AAVC (Associació d'Artistes Visuals de Catalunya) entre els anys 1996-2002 i de la UAAC (Unió d'Associacions d'Artistes Visuals) entre el 2004 i el 2007. Actualment exerceix la direcció de la Fundació Suñol (Barcelona), que desenvolupa una activitat important de difusió de l'art contemporani des de l'àmbit privat d'encà de la seva creació l'any 2002.
Fou elegit acadèmic de número per la secció d'escultura de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi el 19 de desembre de 2012, acceptant així la proposta en el seu dia presentada pels acadèmics de número Josep Bracons i Clapés, Mireia Freixa i Serra, Daniel Giralt-Miracle i Rodríguez, Jordi Pericot i Canaleta, Pilar Vélez i Vicente, i Antoni Vila i Casas. Declinà aquest nomenament el 12 de febrer de 2013.


Avís Legal Contacte amb l'Acadèmia Cercar Facebook