Nascut a Barcelona el 1941.
Estudis universitaris d’Arquitectura Tècnica.
Cap al 1960 s’incorpora a treballar d’antiquari amb el seu pare, Artur Ramon i Garriga (1907–1982), a l’establiment familiar del carrer de la Palla, 25, de Barcelona. El pare fou el seu primer guia dins el món de les antiguitats.
L’OFICI D’ANTIQUARI I DE GALERISTA
. Participació al Saló d’Antiquaris de Barcelona des dels seus inicis, el 1975.
. President del Gremi d’Antiquaris de Catalunya (1977–1978).
. Premi al millor estand del Saló d’Antiquaris de Barcelona (1985). Comissari de l’exposició “Els Quatre Gats i els seus artistes (1897–1903)”, presentada al Saló d’Antiquaris de Barcelona (1999).
. Participació a Feriarte (Feria de Arte y Antigüedades), Madrid.
. Participació a la Bienal Internacional del Anticuario, Madrid (des del 1987).
. Vicepresident d’Aproarte (1989–1994), organització selectiva d’antiquaris i galeristes d’àmbit estatal integrada a la CINOA (Confédération Internationale des Négociants en Œuvres d’Art). Amb Aproarte (Asociación de Profesionales en Arte Antiguo y Moderno) es presenta a la Biennal d’Antiquaris de Florència.
. Aproarte fa donació al Museo Nacional del Prado (1990) del dibuix de Luca Giordano “Mucio Escévola pone la mano sobre el fuego delante de Porsena”. També patrocina la restauració del “Retrato del Duque de San Carlos”, de Goya (1991).
. Premi ACCA a la Sala d’Art Artur Ramon (1988) per haver impulsat una línia inèdita d’exposicions de gran interès cultural i d’alt valor artístic.
ARTUR RAMON, INSTITUCIONS I MUSEUS
. Comissari d’exposicions dedicades a Manolo Hugué: Centro Cultural Conde Duque, Madrid (1997); Fundació Francisco Godia, Barcelona (2003).
. Col·laboració en préstecs d’obres per a exposicions a museus i altres entitats: Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), Museo Nacional del Prado, Fundació Mapfre, Fundació Vila Casas, Fundació Francisco Godia, Museu Frederic Marés, entre d’altres.
ADQUISICIONS RELLEVANTS DE MUSEUS I D’ALTRES INSTITUCIONS
. Museu Nacional d’Art de Catalunya, Barcelona:
“Aparició de sant Andreu a un bisbe temptat pel dimoni”, relleu de Bartomeu de Robió (documentat el 1359–1379); “Constel·lació” (1933), oli d’Artur Carbonell; “Coreà” (1936-1937), escultura d’Eudald Serra; i “Autoretrat” (c. 1883), oli de Ramon Casas.
. Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA): “Sèrie Venècia 19” (1960), escultura d’Àngel Ferrant.
. Fundació Francisco Godia, Barcelona: “La batalla de sant Quintí” (c. 1692), tres olis de Luca Giordano.
. Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, Madrid: “Atocha” (1919), oli de Rafael Pérez Barradas.
. Biblioteca Nacional de España, Madrid: “Estudi de putti” (c. 1635–1640), dibuix de Jacob Jordaens; i “Martiri de Santiago”, de Vicente Carducho.
. Museo Nacional del Prado, Madrid: “Diògenes” (c. 1750–1759), oli de Giuseppe Antonio Petrini; “Nu femení” (c. 1645–1650), dibuix d’Alonso Cano; “Trofeu militar romà” (c. 1770), dibuix de Luis Paret y Alcázar; i “Venedors de fruita” (c. 1650), oli de Jerónimo Jacinto Espinosa.
. Real Academia de la Historia, Madrid: “Retrat del general Castaños” (c. 1820), oli de Vicente Rodés.
. Museu de Belles Arts de València: “Ruth (espigoladora)” i “Raquel (pastora)”, parella d’olis de Corrado Giaquinto (Roma, c. 1741–1743); i “Retrat del mariscal Louis Gabriel Suchet” (c. 1813), oli de Vicente López.
. Museo Nacional de Escultura, Valladolid: “Josep d’Arimatea” (c. 1504), escultura d’autor anònim, taller del Llenguadoc.
. Museo de Bellas Artes de Bilbao: “Retrat de Matías Sorzano Nájera” (1840), oli de Vicente López.
. Museo de Burgos: Parella de maces de plata (Burgos, 1619).
. Musée du Louvre, París: “La rendició de Granada” (1763), oli de Francisco Bayeu.
. The Morgan Library & Museum, Nova York: “Cap de la Mare de Déu” (Roma, 1714), pastel de Benedetto Luti.
. Rijksmuseum, Amsterdam: “Vista d’un poble amb castell i església”, dibuix de Gerrit Battem.
. National Gallery of Canada, Ottawa: “Cap de Giulio Contarini” (c. 1743), dibuix de Giovanni Battista Tiepolo.
. Altres entitats destacades: The Hispanic Society of America (Nova York), Banc Sabadell, Fundació Sorigué (Lleida), Ajuntament de Barcelona, Biblioteca de Catalunya i Ajuntament de Maó.
ARTUR RAMON I ELS COL·LECCIONISTES
Assessorament i col·laboració en les adquisicions de col·leccionistes com Francisco Godia, Pere Maria Orts i Bosch, Daniel Carasso, Fundació Fran Daurel i Ramon Mascort, entre d’altres.
ARTUR RAMON COL·LECCIONISTA
La seva col·lecció aplega una representació de diferents vessants artístics, amb peces molt selectes de ceràmica, vidre, plata, mobiliari, escultura i pintura antigues, així com del començament del segle XX i d’artistes contemporanis.
En destaca la selecció de dibuix català del 1900 (Casagemas, Casas, Picasso, Nonell,…), així com un recull d’obres de Manolo Hugué (pintures, escultures i dibuixos), Xavier Nogués, Gargallo i d’altres autors.
ARTUR RAMON EDITOR
. Editorial Saturno
CADENA, Josep M. “Opisso”. Barcelona: Saturno, 1970.
“Poesías. Manolo Hugué”. Barcelona: Saturno, 1972.
GIRALT-MIRACLE, Daniel. “Subirachs”. Barcelona: Saturno, 1972.
. Opera Minora. En col·laboració amb Manuel Barbié, col·lecció dirigida per Antoni José Pitarch. Edició no venal. Opera Minora rebé el Premi ACCA 1988 per l’encert dels treballs publicats i la refinada qualitat de l’edició.
OLIVAR, Marçal. “Els tapissos francesos del rei en Pere el Cerimoniós”. Barcelona: 1986.
“Tres escritos de Josep Maria Gudiol i Ricart”. Barcelona: 1987.
ALCOLEA, Santiago. “Sobre la pintura catalana del segle XVIII: un cicle de Francesc Pla, “el Vigatà””. Barcelona: 1987.
DURLIAT, Marcel. “Existeix un art romànic català?: reflexions sobre l’arquitectura catalana del segle XI”. Barcelona: 1988.
QUÍLEZ I CORELLA, Francesc M.; RAMON I NAVARRO, Artur; BASSEGODA I HUGAS, Bonaventura. “L’albada de la modernitat. Josep Bernat Flaugier, Salvador Mayol: els iniciadors de la pintura costumista a la Catalunya del segle XIX”. Exposició a la Sala d’Art Artur Ramon. Barcelona: 1994.
. Carpeta amb set gravats inèdits de Joaquim Sunyer (c. 1900), procedents del fons de l’arxiu de la Maison Sagot Le Garrec de París. Les planxes originals foren donades al Museu d’Art Modern de Barcelona el 1973.
. CIRLOT, Lourdes. “Subirachs”. Barcelona: Artur Ramon, 1990.
. Cal afegir tots els catàlegs de les nombroses exposicions celebrades a la galeria (més de dues-centes).
PROJECTES DE GALERISTA COMPARTITS
. Art–Ponç. Societat que treballa amb l’obra de Joan Ponç i organitza les seves exposicions.
. Art–3, amb René Metras i P. Bedós. Van adquirir a Nova York obres de Torres–García i les promocionaren. Això va impulsar el reconeixement de l’artista en l’àmbit estatal, fet que culminà en l’exposició celebrada al Museu d’Art Modern de Barcelona (1973). Art–3 també va adquirir a la Galeria Louise Leiris de París obra de Manolo Hugué i en va fer exposicions a la Galeria René Metras (1972), entre d’altres espais.
. Daedalus, amb Manuel Trallero. Sala d’art especialitzada en el món de les antiguitats. S’hi presentaren diferents exposicions amb els catàlegs respectius, on col·laboraven especialistes sobre el tema exposat: “Ceràmica catalana” (1978), conformada a partir de la col·lecció Vicenç; “Casagemas i el seu temps” (1979), amb textos de Maria Aurèlia Capmany, Marçal Olivar, Josep Palau i Fabre i Maite Ocaña; “Mobiliari del segle XVIII” (1979), a cura de Josep Mainar; “Plata espanyola des del segle XV al XVIII” (1979), amb estudis de Maria Teresa Maldonado, J. M. Cruz Valdovinos i F. P. Verrié; “Subirachs, obres de 1960 a 1980” (1980), amb escrits de Salvador Espriu, Francesc Fontbona i Maria Aurèlia Capmany. Es realitza una petita publicació sobre l’ètica de la professió d’antiquari.
. Estudi Regomir, que gestiona l’obra de Subirachs. Fou fundat el 1974, inicialment amb la col·laboració de René Metras. Com a director d’aquest espai va estar en primer lloc Jordi Umbert i posteriorment, fins avui dia, Maria Teresa Jover.
PARTICIPACIÓ EN FIRES INTERNACIONALS
Amb el suport dels seus fills, Artur i Mònica Ramon i Navarro, tenen presència en exposicions internacionals:
. Salon du Dessin de París (des de 2009).
. TEFAF Maastricht, en la secció “Works on Paper” (des de 2010), on són l’únic representant de Catalunya.
. “Master Drawings”, Nova York i Londres.
EXPOSICIONS ORGANITZADES
. Galeria Arturo Ramon (1973–1976). Palla, 25. “Joaquim Sunyer. Época de París”, “Joaquín Torres García: épocas figurativas”, “Jaume Mercadé”, “Marià Pidelaserra”, “Impressionisme i puntillisme”. Monogràfiques d’artistes contemporanis: Chancho, Subirachs, “Joan Ponç – J. V. Foix: 97 notes sobre ficcions poncianes”. Col·lectives: “Siete escultores catalanes”, “Record del Saló d’Octubre”, “Escultura en petit format”.
. Sala d’Art Artur Ramon (1986- 2001). Palla, 23. Director: Jordi Umbert.
. Artur Ramon Col·leccionisme (2001-2008). Palla, 23. Director: Jordi Umbert.
. Artur Ramon Art Contemporani (2001-2008). Palla, 10. Directora: Àngela Cuenca i posteriorment Mònica Ramon i Navarro.
. Artur Ramon Art (2008–2014). Palla, 23 i 25. Codirigida per Artur Ramon i Picas i els seus fills, Artur i Mònica Ramon i Navarro.
La trajectòria d’aquestes sales inclou més de dues-centes exposicions.
. Recuperació d’artistes catalans oblidats: Pere Daura, Ismael Smith, Josep Obiols, Pasqual Capuz, Josep Simont, Pau Roig, Ramon Rogent,…
. Col·leccionisme: “L’art en transparència: una exposició de vidre antic”, “Ceràmica catalana”, “El món de la farmàcia”, “Ceràmica de l’Alcora”, “Plata espanyola”, “Mancerines”, “L’escudella de ceràmica”, entre d’altres.
. Artistes internacionals: Serge Poliakoff, Henri Moore, Georges Valmier, Esteban Lisa.
. Món del gravat: Fortuny, Piranesi, “Escultor–Gravador o del cisell al burí”, “Entre París i Barcelona”, Picasso, Chillida, J. Aragay – E. C. Ricart, “La Màscara Reial”, el Noucentisme català, la Barcelona olímpica,…
. Monogràfiques d’artistes: Xavier Nogués, Manolo Hugué, Roig Soler, Nicolau Raurich, Fortuny, Ramon Pichot, Josep Granyer, Artigas i Cumella, Baltasar Lobo, Xavier Gosé i Pere Torné Esquius, Josep Clarà,…
. De curiositats: “Tabaqueres xineses” (amb la col·laboració de Sílvia Soler), “Teixits de l’Àfrica Negra” (amb la col·laboració d’Anna Ricart), “El viatge a Espanya d’Alexandre de Laborde”.
. Artistes contemporanis: Joan Mora, Josep i Pere Santilari, Xavier Serra de Rivera, Leticia Feduchi, Anke Blaue, Maria Bofill, Luisa Granero, Vicente Rojo, Xavier Valls, Clavé anys 50, Guinovart, Antoni Puig, Pierre Skira, Luis Marsans, Alícia Marsans, Jean-Paul Agosti, Gustavo Pérez, Alfredo Alcaín,…
. Col·lectives de dibuix: “Raíz del Arte” (dibuixos antics), “L’últim XIX i el primer XX dibuixen”, “Nonell”,…
. Col·lectives de pintura catalana: “Grans mestres de la pintura en petit format”, “Pintura d’entreguerres”, “L’edat d’or de la pintura catalana”,…
. Art antic: “Maiestas Mariae”, “En el laboratorio de Bayeu”, “Pinturas del Rococó, 1690–1840: de Luca Giordano a Vicente López”, la sèrie “La parella”, “Obras singulares”,…
. Arts decoratives: “El mirall”, “La consola”, “El bronze daurat”,…
En els catàlegs i les exposicions sempre ha treballat amb comissaris i estudiosos experts en la temàtica presentada. D’aquesta col·laboració amb historiadors i crítics d’art, escriptors, artistes i col·leccionistes destaquen, entre d’altres: Francesc Fontbona, Bonaventura Bassegoda, Pilar Vélez, Rosa Vives, José Milicua, Maria Antònia Casanovas, Jaime Barrachina, Ignasi Domènech, Cecília Vidal, Montserrat Blanch, Santiago Alcolea (pare i fill), José Corredor–Matheos, Josep Casamartina, Cesáreo Rodríguez–Aguilera, Maria Aurèlia Capmany, Francesc Miralles, Maria Lluïsa Borràs, Alexis Eudald Solà, Jordi Sarsanedas, Josep M. Cadena, Carmina Borbonet, Glòria Escala, Rafael Argullol, Baltasar Porcel, Federico Correa, Manuel Vázquez Montalbán, Daniel Giralt–Miracle, Julià Guillamon, Subirachs, Perejaume, Pedro Moreno Meyerhoff i Enrique Vila–Matas.
També ha cooperat amb especialistes en col·leccionisme, entre els quals el Dr. Joan Uriach, Jordi Llorens, el Dr. Albert Telese, Àngel Orbañanos, Robert Montagut, el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i l’Associació Catalana de Ceràmica.
El seus dos fills, Artur i Mònica Ramon i Navarro, han estat i són un puntal imprescindible en l’organització i la trajectòria de l’establiment, com també en el seu futur més immediat.
SALA D’ART ARTUR RAMON 1986-2001
2001
“El paisatge: suggeriments”. Pilar Vélez (abril – maig).
“Georges Valmier. 1885 – 1937”. Georges Pillement (març – abril).
“L’últim XIX i el primer XX dibuixen (11)”. Cecília Vidal Maynou (gener – febrer).
2000
“Leticia Feduchi. Pintures”. Álvaro Mutis (novembre 2000 – gener 2001).
“Pintura d’entreguerres (3). 1915 – 1944”. Jaume Vidal Oliveras (octubre – novembre).
“Antoni Puig. Pintures del mar”. Rosa M. Malet. Artur Ramon i Navarro (setembre – octubre).
“Rosanna Casano. Sitios”. Víctor Obiols (juny – setembre).
“Raíz del Arte (4). Una exposición de dibujos antiguos. Siglos XVI al XIX”. Artur Ramon i Navarro (abril – juny).
“Josep Santilari i Pere Santilari. De prop i de lluny. Pintures i dibuixos”. Javier Tusell (març – abril).
“Perspectives reals. Perspectives imaginàries. Gravats de Piranesi a Man Ray”. Rosa Vives (gener – febrer).
1999
“Nicolau Raurich. 1871 – 1945. Un visionari de la matèria”. Artur Ramon i Navarro (desembre 1999 – gener 2000).
“Xavier Valls”. Artur Ramon i Navarro. Alejo Carpentier (octubre – novembre).
“J. Aragay. E. C. Ricart. Artistes gravadors”. Pilar Vélez (setembre – octubre).
“Vicente Rojo. Escenarios junto al mar”. Gabriel García Márquez. Juan Bufill (juny – setembre).
“Serra de Rivera”. Narcís Comadira (abril – juny).
“Pere Daura. Anys vint i trenta”. Teresa Macià (febrer – abril).
“Fortuny. Pintures, dibuixos i gravats”. Rosa Vives (gener – febrer).
1998
“L’art d’imaginar les formes”. Daniel Giralt-Miracle (novembre – desembre).
“Antoni Roselló. Escultures i dibuixos”. Antonio Armesto (setembre – octubre).
“Josep Clarà. Dibuixos”. Judit Subirachs Burgaya (juny – setembre).
“Xavier Gosé i Pere Torné Esquius. Dos artistes catalans al París del 1900”. Eliseu Trenc Ballester (abril – juny).
“Raíz del Arte (3). Una exposición de dibujos antiguos. Siglos XVIII al XIX”. Artur Ramon i Navarro (febrer – abril).
“Ceràmica catalana. Segles XV al XVIII”. Artur Ramon i Picas (gener – febrer).
1997
“Luis Marsans. Dibuix, pintura i obra gràfica”. Pere Gimferrer (novembre 1997 – gener 1998).
“Leticia Feduchi. Sobre blanc”. Xavier Valls (setembre – octubre).
“L’últim XIX i el primer XX dibuixen (10)”. Josep M. Cadena (juny – setembre).
“Pintura d’entreguerres (2). 1915 – 1944”. Francesc Fontbona (abril – juny).
“Santilari. El cel de Barcelona”. Sergio Vila-Sanjuán (febrer – març).
1996
“L’art en transparència (2). Una exposició de vidre antic. Segles XVI – XVIII”. Ignasi Domènech (desembre 1996 – gener 1997).
“Picasso o la vida gravada”. Rosa Vives (octubre – desembre).
“Ramon Rogent. 1920 – 1958”. Pilar Vélez (setembre – octubre).
“L’últim XIX i el primer XX dibuixen (9)”. Vinyet Panyella (juny – setembre).
“El món de la farmàcia (5)”. Albert Telese i Compte (maig – juny).
“Grans mestres de la pintura en petit format (3)”. Artur Ramon i Navarro (març – abril).
“Raíz del Arte (2). Una exposición de dibujos antiguos. Siglos XVI al XIX”. Artur Ramon i Navarro (gener – març).
1995
“Memòria d’una proposta”. Artur Ramon i Picas (novembre 1995 – gener 1996).
“Leticia Feduchi. El fruit”. Rafael Moneo (setembre – octubre).
“L’últim XIX i el primer XX dibuixen (8)”. Josep Maria Subirachs (juny – setembre).
“Manolo Hugué. Als cinquanta anys de la seva mort”. Montserrat Blanch (maig – juny).
“Entre París i Barcelona. Vint-i-cinc anys de gravat català (1915 – 1940)”. Rosa Vives (març – abril).
“Luisa Granero”. Josep M. Cadena (febrer – març).
“Pau Roig. París, a l’entorn de 1900”. Francesc Fontbona (gener – febrer).
1994
“Serra de Rivera”. Manuel Vázquez Montalbán (novembre 1994 – gener 1995).
“Josep Obiols. L’esperit noucentista. Dibuixos del 1917 al 1937”. Pilar Vélez (setembre – novembre).
“L’últim XIX i el primer XX dibuixen (7)”. Albert Ràfols-Casamada (juliol – setembre).
“L’albada de la modernitat. Josep Bernat Flaugier. Salvador Mayol. Els iniciadors de la pintura costumista a la Catalunya del segle XIX. Una col·lecció de vestits típics dibuixada per José Altarriba”. Francesc M. Quílez i Corella. Bonaventura Bassegoda i Hugas (juny – juliol).
“Pintura privada”. Miquel Alzueta. Valeriano Bozal. Valentí Puig. Àlex Susanna. Sergio Vila-Sanjuán (maig).
“Xavier Nogués”. Cecília Vidal Maynou (març – abril).
“Subirachs. Obra recent”. Artur Ramon. Francesc Fontbona (febrer – març).
1993
“Raíz del Arte (1). Una exposición de dibujos antiguos. Siglos XVI al XIX”. Artur Ramon i Navarro (desembre 1993 – gener 1994).
“El món de la farmàcia (4). Joan Uriach i Marsal”. Robert Montagut (octubre – novembre).
“Pascual Capuz (1882 – 1959). Il·lustrador i cartellista”. Pilar Vélez (setembre – octubre).
“L’escudella de ceràmica. Segles XIII al XVIII”. Maria Antònia Casanovas (juliol – setembre).
“Josep Santilari – Pere Santilari. Dibuixos 1990 – 1993”. Joan Perucho (maig – juny).
“La parella. Aproarte a la Sala d’Art Artur Ramon” (març – maig).
“Grans mestres de la pintura en petit format (2)”. Josep Maria Carandell (gener – març).
1992
“L’últim XIX i el primer XX dibuixen (6)”. Àlex Susanna (novembre 1992 – gener 1993).
“Roma vista per Piranesi”. Alexis Eudald Solà (octubre – novembre).
“Joan Mora. Escultura i esport”. Maria Lluïsa Borràs (juliol – setembre).
“Barcelona, ciutat olímpica de 1992, vista a través de la seva història. Exposició de plànols i vistes de 1572 a 1850”. Montserrat Galera i Monegal (maig – juny).
“La realitat com a referència”. Francesc Miralles (març – maig).
“El classicisme del torn: Artigas i Cumella”. Trinidad Sánchez-Pacheco (gener – febrer).
1991
“Dos mestres i els seus deixebles. Antoni Caba i Pere Borrell del Caso”. Francesc Fontbona (novembre 1991 – gener 1992).
“El món de la farmàcia (3)”. Àngel Orbañanos i Hugué (octubre – novembre).
“L’últim XIX i el primer XX dibuixen (5)”. Pilar Vélez (juny – setembre).
“Escultor-gravador o del cisell al burí”. Rosa Vives (abril – juny).
“El bronze daurat. Segles XVIII – XIX”. Artur Ramon i Navarro (febrer – abril).
“L’art en transparència: Una exposició de vidre antic. Segles XVII – XVIII”. Jaume Barrachina (gener – febrer).
1990
“Joan Mora. Escultures”. Jordi Sarsanedas (desembre 1990 – gener 1991).
“Tabaqueres xineses (2). Dinastia Qing”. Sílvia Soler i Albertí (novembre – desembre).
“Mancerines”. Maria Antònia Casanovas (setembre – octubre).
“Josep Simont. 1875 – 1968”. Josep M. Cadena (juliol – setembre).
“Giovanni Battista Piranesi. 1720 – 1778”. John Wilton-Ely (maig – juny).
“Ramon Pichot. 1871 – 1925”. Anna de Sandoval. Artur Ramon i Navarro (abril – maig).
“El món de la farmàcia (2). Jordi Llorens”. Robert Montagut (març – abril).
“Pere Santilari. Josep Santilari”. Maria Lluïsa Borràs (gener – febrer).
1989
“Ismael Smith. Precursor del Noucentisme. Escultures, dibuixos i gravats”. Carmina Borbonet (novembre – desembre).
“Maria Bofill. Porcellanes”. Maria Antònia Casanovas (setembre – octubre).
“L’últim XIX i el primer XX dibuixen (3)”. Anna Guasch (juliol – setembre).
“Viatge a través de l’obra d’Alexandre de Laborde. Dibuixos, gravats i porcellanes”. Anna de Sandoval. Artur Ramon i Navarro (maig – juny).
“Grans mestres de la pintura en petit format”. Maria Aurèlia Capmany (març – abril).
“Clavé. Els anys 50”. José Corredor-Matheos (febrer).
1988
“Mestres del gravat modern. París 1865 – 1940”. Rosa Vives (desembre 1988 – gener 1989).
“Serra de Rivera”. Valentí Puig (novembre – desembre).
“Rajoles catalanes policromes de la “margarida” del segle XVII”. Jordi Llorens (setembre – octubre).
“L’últim XIX i el primer XX dibuixen” (juliol – setembre).
“Teixits de l’Àfrica Negra”. Anna Ricart (maig – juliol).
“Joan Mora. Escultures”. Joan Brossa. Cesáreo Rodríguez-Aguilera (abril – maig).
“El món de la farmàcia. Ramon Jordi”. Robert Montagut (febrer – març).
“Tabaqueres xineses. Dinastia Qing”. Sílvia Soler i Albertí (gener – febrer).
1987
“El bestiari de Josep Granyer”. Montserrat Blanch (novembre 1987 – gener 1988).
“Vidre de taula antic. Segles XVI-XIX”. Jaume Barrachina (octubre – novembre).
“10 x 4 = 40. Dibuixos” (juliol – setembre).
“Estampes de Fortuny”. Rosa Vives (maig – juny).
“Josep Santilari. Pere Santilari”. Francesc Miralles (març – abril).
“Joan Roig Soler”. Teresa Camps (gener – febrer).
1986
“Pintura d’entreguerres (anys vint i trenta)”. Francesc Fontbona (desembre 1986 – gener 1987).
“La parella. Ceràmica, dibuix, escultura, mobiliari, pintura, plata i vidre” (octubre – novembre).
ARTUR RAMON ART CONTEMPORANI 2001-2008
2008
“Figuració i abstracció: dialegs” (juny – juliol).
“Joseph Heer. Perspektiva Prozesualis”. Olga Spiegel (maig – juny).
“Daniel Cuervo. Paisatges de Barcelona”. Edward Lucie-Smith (abril – maig).
“Patricio Reig. Last Game”. Patricio Reig (febrer – març).
“Andrés Moya”. Emili Manzano (gener – febrer).
2007
“Dominica Sánchez”. Josep Casamartina i Parassols (novembre 2007 – gener 2008).
“Gustavo Pérez. Ceràmiques”. Jordi Soler (setembre – novembre).
“Diàlegs. Obres d’avantguarda i fotografies de Francesc Català-Roca”. Matheos (juny – setembre).
“Serra de Rivera. Pintures”. Àlex Mitrani (maig – juny).
“Cesar Paternosto”. José Corredor-Matheos (març – abril).
“Anke Blaue. Collage 1992 – 2007”. Jaime de Sandoval (febrer – març).
2006
“Leticia Feduchi”. María Dolores Jiménez-Blanco (desembre 2006 – gener 2007).
“Josep Santilari i Pere Santilari. La llum de les hores”. Rafael Argullol (octubre – desembre).
“Alícia Marsans”. Núria Amat (setembre – octubre).
“Summer Show” (juny – setembre).
“L’escultura de Baltasar Lobo”. María Dolores Jiménez-Blanco (abril – juny).
“Jordina Orbañanos. Pintures”. Juan Bufill (març – abril).
“Melquiades Álvarez. Pintures i dibuixos”. Melquiades Álvarez (gener – març).
2005
“Luis Marsans. Pintura i dibuix”. Miguel Dalmau (novembre 2005 – gener 2006).
“Subirachs”. Artur Ramon i Navarro (setembre – novembre).
“Fernando Molero”. Robert Richards (juny – setembre).
“Manolo Ballesteros”. Albert Mauri (maig – juny).
“Pierre Skira”. Jaume Vallcorba (març – abril).
“Anke Blaue”. Pep Subirós (gener – març).
2004
“Alfredo Alcain. Obra recent”. Fernando Huici (gener – febrer).
“Jean-Paul Agosti”. Artur Ramon i Navarro (març – abril).
“Navarro Vives. Atmosferes pintades”. Artur Ramon i Navarro (abril – juny).
“Antoni Puig. Passeig de Gràcia. Pintures”. Rosa M. Malet i Daniel Giralt-Miracle (juny – setembre).
“Andrés Moya. Pintures” (setembre – novembre).
“Serra de Rivera”. Llàtzer Moix (novembre 2004 – gener 2005).
2003
“Leticia Feduchi. Pintures”. Federico Correa (novembre 2003 – gener 2004).
“Pere Santilari i Josep Santilari. De la grisalla al color”. Manuel Vázquez Montalbán (setembre – novembre).
“Emili Ametller. Aparicions”. David Cirici (juny – setembre).
“Joan Mora. Escultures” (maig – juny).
“Fernando Alday. Somnolentus”. Pablo Meléndez-Haddad (març – maig).
“Gustavo Pérez. Ceràmiques”. Juan Villoro (gener – març).
2002
“Juan José Aquerreta. Pintures, dibuixos i escultures”. Rosa Queral (novembre 2002 – gener 2003).
“Claudio Bonichi. Natures mortes”. Baltasar Porcel (setembre – novembre).
“Josep M. Trias Folch. Natura singular”. Rafael Argullol (juny – setembre).
“Somnis de pedra. Sebastià Ramis”. Rafael Argullol (maig – juny).
“Lobo, escultor”. Maria Bolaños (març – abril).
“Alícia Marsans”. Miguel Dalmau (gener – febrer).
2001
“Serra de Rivera”. Xavier Serra de Rivera (novembre 2001 – gener 2002).
“Vicente Rojo. Escenarios 35 x 35 x 35”. Alfonso Alegre Heitzmann (setembre – novembre).
“Anke Blaue. Tela sobre tela”. Artur Ramon i Navarro (juny – setembre).
“La parella contemporània”. Artur Ramon i Navarro (maig – juny).
ARTUR RAMON ART (2008 – 2014)
2008
“Guinovart. Anys 50”. 2 octubre – 15 novembre 2008. José Corredor-Matheos.
“Alfredo Castañeda”. 20 novembre 2008 – 10 gener 2009.
2009
“Eugenio Lucas. L’art de la taca”. 20 novembre 2008 – 10 gener 2009.
“Antony Williams”. 15 gener – 28 febrer 2009.
“L’art en transparència (4). Vidres catalans del Set-cents”. 5 març – 18 abril 2009. Ignasi Domènech.
“Fortuny. El procès creatiu”. 7 maig – 13 juny 2009. Santiago Alcolea i Blanch.
“Contemporanis”. 18 juny – 23 setembre 2009.
“Manolo Hugué i els seus amics”. 1 octubre – 14 novembre 2009.
“Luis Marsans”. 19 novembre 2009 – 9 gener 2010.
2010
“Oscar Tusquets Blanca. Momentos”. 3 desembre 2009 – 23 gener 2010.
“Mestres del dibuix català i valencià. S. XVIII i XIX. 28 gener – 27 març 2010.
“Serra de Rivera”. 22 abril – 5 juny 2010.
“3. Guinovart. Hernández Pijuan. Ràfols Casamada”. 10 juny – 23 setembre 2010.
“Obras Singulares. Tratando con la excelencia”. Octubre – desembre 2010. Artur Ramon i Navarro.
2011
“Pierre Skira”. 13 gener – 19 febrer 2011. Tzvetan Todorov.
“Nonell. Dibuixos”. 3 març – 9 abril 2011. Glòria Escala.
“Joan Mora. Escultures”. 28 abril – 4 juny 2011. Àlex Susanna.
“Piranesi – Milicua. Arquitecturas visionarias”. 9 juny – 9 juliol 2011. Artur Ramon i Navarro.
“L’art del gravat”. 14 juliol – 30 setembre 2011.
“L’edat d’or de la pintura catalana (1885 – 1930)”. 6 octubre 2011 – 7 gener 2012. Artur Ramon i Navarro.
2012
“Leticia Feduchi. Trece nuevas pinturas”. 12 gener – 25 febrer 2012.
“125 dibuixos de l’edat d’or. Artistes catalans a l’entorn del 1900”. 19 gener 2012.
“Andrés Moya. Montañas de Agua (2008 – 2011)”. 1 març – 21 abril 2012. Michael Jakob.
“Anke Blaue”. 7 juny – 8 juliol 2012.
“Abstracció llatinoamericana. Una proposta”. 19 juliol – 29 setembre 2012.
“Piranesi i el seu món”. 4 octubre – 24 novembre 2012.
“Capricis pintats”. Novembre 2012 – gener 2013.
2013
“Mirades de dones: Anke Blaue, Leticia Feduchi, Alícia Marsans, Dominica Sánchez”. 20 febrer – 30 març 2013.
“Dones pintades. Exposició de pintures, dibuixos i escultures”. Primavera 2013.
“Analogies”. Octubre 2013 – gener 2014. Artur Ramon i Navarro.
“La Catalunya del segle XVIII. Imatges i objectes”. Primavera 2014. Ramon Sarobe.
COL·LECCIONISME 2001-2008
2008
“Vicente Rojo. Volcanes inventados”. Enrique Vila-Matas (abril – maig).
“Pintures en petit format. Segles XIX, XX i XXI”. Artur Ramon i Navarro (febrer – abril).
“Plata antiga. Segles XVIII i XIX”. Artur Ramon i Navarro (novembre – gener).
2007
“L’últim XIX i el XX dibuixen (15)”. Artur Ramon i Navarro (octubre – novembre).
“L’art del delit” (juliol – setembre).
“Pots d’apotecari” (maig – juny).
“Manolo Hugué. Retrats escultòrics (1910-1931)”. Artur Ramon i Navarro (març – maig).
“El papel del dibujo en España”. Artur Ramon i Navarro (febrer – març).
2006
“Grans mestres de la pintura en petit format (7)”. Artur Ramon i Navarro (desembre 2006 – gener 2007).
“Artistes del gravat modern. De Fortuny a Picasso”. Artur Ramon i Navarro (juny – setembre).
“Pintura i escultura d’entreguerres (4)”. Josep Casamartina i Parassols (abril – juny).
“Josep Simont 1875-1968”. Glòria Escala i Romeu (març – abril).
“Piranesi. Amor per Roma”. Jordi de Nadal (gener – març).
2005
“L’últim XIX i el primer XX dibuixen (14)” (novembre 2005 – gener 2006).
“Josep Llorens Artigas. 1892-1980. Ceràmiques”. Maria Antònia Casanovas (setembre – novembre).
“Pintures del mar”. Artur Ramon i Navarro (juny – setembre).
“La Màscara Reial. Una fita de l’art català”. Artur Ramon i Navarro (maig – juny).
“Esteban Lisa (1895-1983). Jugando con líneas y colores”. Barbara J. Bloemink (març – abril).
“En el laboratorio de Bayeu: una exposición alrededor de un cuadro”. Artur Ramon i Picas (gener – març).
2004
“La col·lecció somniada: una exposició”. Artur Ramon i Picas (novembre 2004 – gener 2005).
“Pintures de Pere Ysern Alié. 1875 – 1946”. Glòria Escala i Romeu (setembre – novembre).
“Dibuixos d’il·lustració”. Josep Casamartina i Parassols (juny – setembre).
“Piranesi clàssic”. Artur Ramon i Navarro (abril – juny).
“El paisatge silenciat: vistes d’indrets de Catalunya (1850 – 1890)”. Artur Ramon i Navarro (març – abril).
“Picasso – Chillida. Gravats”. Rosa Vives (gener – febrer).
2003
“Grans mestres de la pintura en petit format (6)”. Imma Julián (novembre 2003 – gener 2004).
“L’últim XIX i el primer XX dibuixen (13)”. Cecília Vidal Maynou (setembre – novembre).
“El paisatge pintat. 1880 – 1957” (juny – setembre).
“Nicolau Raurich. 1871 – 1945”. Perejaume (maig – juny).
“Raíz del Arte (5): una exposición de dibujos, 1560 – 1930”. Artur Ramon i Navarro (març – maig).
“Ceràmica catalana (2)”. Maria Antònia Casanovas (gener – març).
2002
“Grandes maestros de la pintura en pequeño formato (5)”. José Corredor-Matheos (novembre 2002 – gener 2003).
“L’últim XIX i el primer XX dibuixen (12)”. Julià Guillamon (setembre – novembre).
“Natures mortes i flors” (juliol – setembre).
“Somnis de pedra”. Rafael Argullol (maig – juny).
“Henry Moore. Obra gràfica i escultures”. Josep M. Subirachs. Ann Elliott (març – abril).
“Eugenio Lucas Velázquez (1817 – 1870). Dibujos y pinturas de un visionario”. José Manuel Arnáiz (gener – febrer).
2001
“Grans mestres de la pintura en petit format (4)”. Josep M. Cadena (novembre 2001 – gener 2005).
“Fortuny, mestre del dibuix”. Rosa Vives (setembre – novembre).
“L’art en transparència (3). Una exposició de vidre antic. Segles XVI – XVIII”. Ignasi Domènech i Vives (juny – setembre).
“La parella del col·leccionista”. Artur Ramon i Picas (maig – juny).
Elegit acadèmic d’honor de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi el 18 de juny de 2014 aprovant així la proposta en el seu dia presentada pels acadèmics de número Francesc Fontbona i de Vallescar, Mireia Freixa i Serra, Leopoldo Gil Nebot, Joan Uriach i Marsal, i Maria Rosa Vives i Piqué.