Skip to content Skip to footer

. Barcelona, 1926-2011.
. Estudis cursats a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona.
. Títol d’arquitecte l’any 1952 i de doctor arquitecte l’any 1967.
. Casat el 1958 amb Concepció Texidó Munné (morí el 2005).
. Treballa a l’inici de la seva activitat professional en col·laboració amb l’arquitecte Enric Tous i Carbó, i posteriorment amb els seus fills Josep M. Fargas Texidó i Frederic Fargas Texidó.
. Diplomat en ADE (Curs d’Administració i Direcció d’Empreses) l’any 1973-1974, a ESADE, Escola Superior d’Administració i Direcció d’Empreses, Barcelona.
. Professor de Projectes de 3r curs a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, a la càtedra de Leopoldo Gil Nebot de 1967 a 1969.
. Membre de la Junta de Govern del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i Balears (1968 i 1969). Degà del COACB de 1970 a 1972.
. Durant el seu deganat, el Col·legi d’Arquitectes mantingué una interessant i recordada activitat en contra de la degradació urbanística.
. Com a membre del Consell Superior dels Col·legis d’Arquitectes d’Espanya, ha format part de diferents comissions de treball.
. Representant espanyol a la Comissió de Problemes Professionals de la UIA (Unió Internacional d’Arquitectes), i a la Comissió CLAEU (Comitè d’enllaç dels arquitectes de l’Europa Unida CEE), per a l’homologació de títols d’arquitecte a l’Europa Comunitària.
. Representant dels Col·legis professionals d’Arquitectes d’Espanya a la Comissió de Reforma de l’Ensenyament de l’Arquitectura.
. Patró, per designació directa del seu fundador, de la Fundació Joan Miró de Barcelona, i per designació de la presidència de la Generalitat de Catalunya de la Fundació Ildefons Cerdà.
. Regidor de l’Ajuntament de Barcelona, pel Grup de Convergència i Unió com a independent, a la legislatura 1987-1991.
. Elegit acadèmic de número per la secció d’arquitectura de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi el 19 d’abril de 1995, aprovant així la proposta en el seu dia presentada pels acadèmics de número Jordi Bonet i Armengol, Leopoldo Gil Nebot, i Enric Llimona i Raymat. Ingressà el 20 de novembre de 1996, llegint el seu discurs “Llibertat i arquitectura”.
. Membre del jurat del Concurs sobre la Ciutat de la Justícia, convocat per la Generalitat de Catalunya, representant a la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, l’any 2002.
. Desenvolupa la seva activitat des de 1952 amb un bon nombre d’obres publicades a revistes nacionals i estrangeres.
. Durant els primers anys d’activitat professional es va dedicar al disseny industrial i l’interiorisme, essent seleccionades i premiades algunes de les seves obres amb els Delta de l’Associació de Disseny Industrial i amb els premis FAD d’Interiorisme i Arquitectura.
. Director-gerent de la societat Fargas Associats, SL, en la qual col·labora el seu fill Frederic Fargas i Texidó, arquitecte.
. Ha col·laborat en diferents projectes amb els arquitectes Josep Lluís Sert, J. Freixa, Rafael de la Hoz, M. Álvarez Trincado, M. Alonso, etc.

OBRES REALITZADES

DISSENY INDUSTRIAL
. Lube-Nsu. Disseny Motocicleta, 1955.
. Companyia Roca Radiadores, SA. Disseny industrial d’un conjunt d’aparells sanitaris “Serie Estudio”, 1957.
. Vieta Audioelectrònica. Disseny d’aparells amplificadors, sintonitzadors, tocadiscos, baffles. Premi Delta d’Or d’ADIFAD, 1958.

ARQUITECTURA INTERIORISME
. Georg Jensen. Arquitectura interior del local destinat a l’exposició i venda d’objectes de regal, 1957. Premi FAD de decoració 1958.
. Joieria Canyelles. Local comercial per a l’exhibició i venda d’objectes d’argent i joieria. Selecció FAD de decoració, 1961.
. Deganat del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya i Balears. Arquitectura interior de la planta sisena del Deganat. Selecció FAD decoració, 1961.
. Kodak-Arpi. Local destinat a la venda d’articles de fotografia, 1965.
. Banca Catalana Madrid. Decoració del local per a oficines provisionals, 1974.
ALTRES OBRES
. Sade, SA. Decoració del local comercial, 1958.
. Exposició A. Cumella. Muntatge decoratiu.
. Ina Rodaments d’Agulles, SA. Arquitectura interior d’un local comercial, oficines i magatzem. Premi FAD de decoració, 1960.
. Cinema Publi. Decoració de sales i vestíbuls, 1960. Reforma 1987.
. Editorial Vicens Vives. Local comercial i oficines, 1963.
. Cinema Excelsior. Reforma i decoració de la sala, 1963.
. Audio. Local per a l’exhibició i venda d’equips de so d’alta fidelitat i discos, 1964.
. Financera Regional, SA. Decoració de la seva seu a Barcelona, 1969.
. Farmàcia Hausmann. Local comercial dedicat a productes farmacèutics i herboristeria, 1976.
. Unitat d’Estadística, Informació i Publicacions. Disseny i ordenació de la planta desena de l’Edifici Colon. Barcelona, 1986.

EDIFICIS UNIFAMILIARS
. Sr. José Mestre Lantz. Habitatge unifamiliar aïllat. Platja Rovira. Platja d’Aro, 1955.
. Sr. Guillermo Door Gross. Habitatge unifamiliar aïllat. Ciutat Diagonal. Esplugues de Llobregat, 1958.
. Sr. Valentino Pascucci de Angelis. Readaptació d’obra per a habitatge i estudi fotogràfic i publicitari. Barcelona, 1971.
. Sr. Joaquín Ballbé. Habitatge unifamiliar aïllat. Barcelona, 1960. Selecció FAD Arquitectura 1961.
ALTRES OBRES
. Sres. Solanas. Habitatges unifamiliars aïllats per a petits solars, elevats del terra per guanyar espai per a aparcament i jardineria. Castelldefels, 1964.
. Sr. Javier Lentini Marugan. Habitatge unifamiliar aïllat. Urbanització “Salvat Budallera”. Barcelona, 1974.

EDIFICIS PLURIFAMILIARS
. Generalitat de Catalunya. Edifici de 161 habitatges amb locals comercials i aparcaments situat a l’Illa 1 Polígon Gornal. L’Hospitalet de Llobregat, 1994.
. La Tamarita. Edifici de 7 habitatges situats al passeig de Sant Gervasi. Promotor Núñez i Navarro. Barcelona, 1993.
ALTRES OBRES
. Sra. Josefa Munné Mercè. Edifici d’habitatge plurifamiliar i locals comercials. Carrer Muntaner, 477. Barcelona, 1970.
. La Llave de Oro, Grup Immobiliari. Edifici de 36 habitatges plurifamiliars. Carrer Muntaner, 571. Barcelona, 1974.
. Via Augusta, 304. Edifici d’habitatges plurifamiliars, 28 habitatges. Barcelona, 1975.
. Via Augusta, 312. Edifici d’habitatges plurifamiliars, 26 habitatges. Barcelona, 1976.
. Roger de Flor, 320. Edifici d’habitatges amb local comercial i aparcament soterrat. Barcelona, 1973.

EDIFICIS INDUSTRIALS
. Dallant. Edifici industrial per a la indústria química i farmacèutica. Sant Feliu de Llobregat, 1963.
. Kas. Edifici industrial per a la planta d’embotellatge de begudes refrescants. Vitòria, 1964. Per a la mateixa firma s’han realitzat altres plantes embotelladores a Palma de Mallorca i Saragossa.
. Edicions Ariel, SA. Edifici industrial destinat a tallers d’impressió i enquadernació de llibres i revistes, amb dependències annexes d’oficines, personal, magatzem de paper, etc. Esplugues de Llobregat, 1964.
ALTRES OBRES
. Siliconas Hispania, SA. Edifici industrial de productes químics. Santa Perpètua de Mogoda, 1967.
. Spar. Magatzem comercial. Granollers, 1968.
. Ve-Ge Iga. Magatzem comercial. Montcada i Reixac, 1968.

EDIFICIS ADMINISTRATIUS
. Banca Catalana. Antiga seu central al passeig de Gràcia, 84. Barcelona, 1968. Encàrrec de l’obra a través d’un concurs privat entre diferents grups d’arquitectes. Selecció FAD d’Arquitectura.
. Banc Industrial de Bilbao. Seu central de l’avinguda Diagonal, 468. Barcelona, 1970. Encàrrec de l’obra a través d’un concurs privat entre diferents grups d’arquitectes. Selecció FAD d’Arquitectura.
. Banca Catalana. Centre de càlcul al carrer de Balmes. Barcelona, 1974. Selecció FAD d’Arquitectura 1975. Actualment ocupat pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya.
. Banca Catalana. Inicialment seu central a Barcelona del Banc Industrial de Catalunya. Barcelona, 1976.
. Banc Pastor. Centre regional i oficines per a la venda. Passeig de Gràcia, 54. Barcelona, 1982.
. Banc Exterior d’Espanya. Madrid, Paseo de la Castellana, 32. Modificació del projecte d’Inmobiliaria Granadaban. Madrid, 1983.
. Heron II. Edifici comercial i administratiu amb aparcament soterrat, situat a l’avinguda Diagonal, 605. Barcelona, 1986.
. Prima Inmobiliaria, SA. Edifici comercial situat al passeig de Gràcia, 9. Barcelona, 1989.
. Higgs&Hill. Edifici d’oficines amb aparcament soterrat a l’aviguda Diagonal, 371. Barcelona, 1989.
. Caja Madrid. Edifici d’oficines amb aparcament soterrat a l’avinguda Diagonal, 640. Barcelona, 1989.
. Tarragona, 161. Edifici d’oficines i aparcament soterrat. Promotor UAP. Barcelona, 1991.
. Bonanova, 59. Edifici d’oficines i aparcament soterrat. Promotor Núñez i Navarro. Barcelona, 1992.
. Bloque Q. Edifici d’oficines i aparcament soterrat. Promotor Núñez i Navarro. Barcelona, 1993.

ALTRES OBRES
. Banca Catalana. Agència Bancària Regional, oficines i habitatges per a la venda. Tarragona, 1975.
. Edifici Publi. Cinemes Publi 1 i Publi 2, pàrquing públic, BCD (Barcelona Centre de Disseny) galeries comercials i oficines per a la venda. Passeig de Gràcia, 55. Barcelona, 1977.

EQUIPAMENTS COL·LECTIUS
. “Porta Catalana”. Complex comercial hoteler sobre l’autopista. Àrea de Servei de La Jonquera. Encàrrec de direcció d’obra sobre projecte de l’arquitecte Josep Lluís Sert. La Jonquera, 1981.
. Generalitat de Catalunya. Col·legi Públic de 16 unitats d’EGB i 4 de Preescolar al carrer Prat de la Riba. Montmeló, 1987.
. Generalitat de Catalunya. Institut de Formació Professional de 840 llocs escolars situat a Can Jofresa. Terrassa, 1987.
. Generalitat de Catalunya. Residència assistida per a la gent gran. Carrer Feixa Llarga. L’Hospitalet de Llobregat, 1987.
. Ajuntament de Barcelona. Projecte de rehabilitació de l’edifici industrial per a la caserna de la Guàrdia Urbana, situat a l’antiga Estació del Nord. Barcelona, 1987.
. Ajuntament de Barcelona. Projecte constructiu d’estació d’autobusos, aparcament de vehicles i zones exteriors a situar a l’antiga Estació del Nord/Vilanova. Barcelona, 1987.
. Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat. Complex Poliesportiu situat al Nord de la CN-II. L’Hospitalet de Llobregat, 1987.
. Centre Cívic de Rubí. Urbanització del centre històric de Rubí (plaça del Dr. Guardiet, plaça de Catalunya i carrer Maximí Fornés). Rubí, 1989.
. Generalitat de Catalunya. Casal d’avis i Centre de dia La Roureda. Sabadell, 1994.
ALTRES OBRES
. Parròquia Santa Magdalena. Viladecans, 1972.
. Parròquia Nostra Senyora de la Salut. Barcelona, 1973.
. Centres comercials. Estudis per a Sibec, SA: Port Vell de Barcelona. Estudi previ per a la construcció d’unes galeries comercials, hotel i centre de conferències, Barcelona, 1988. Renfe-Meridiana: Avantprojecte de centre comecial, aparcament, edifici d’oficines i hotel, Barcelona, 1983. Universitat Politècnica de Catalunya: (Projecte); Mòdul C-6 per al Departament d’Arquitectura de computadors, Barcelona, 1994.

URBANISME
. Punta Brava. Urbanització de la finca Mas Pey, sobre la carretera de Tossa de Mar a Sant Feliu de Guíxols, Costa Brava. Projecte, 1965.
. Caixa d’Estalvis Provincial de la Diputació de Barcelona (Actualment Caixa d’Estalvis de Catalunya). Urbanització d’una superilla i construcció del grup d’habitatges Sant Jordi a Viladecans, 1970. Per a la mateixa caixa es va construir un edifici de 36 habitatges i locals comercials al carrer Alfons XIII de Badalona.
. Grup d’habitatges “Can Vidalet”. Serra del Cadí, Cedres i Eucaliptus. Esplugues de Llobregat, 1991.
. 215 habitatges i aparcaments soterrats “Parc de Mar”, Sitges, 1991.
. Pla Especial Vullpalleres. Habitatges, oficines i centres comercials. Sant Cugat, 1991.
ALTRES OBRES
. Crismavill, SA. Urbanització d’una superilla i construcció del grup d’habitatges, locals comercials i zones esportives. Cabrils, 1980.

REHABILITACIÓ
. Edifici d’oficines. Passeig de Gràcia, 94. Barcelona, 1989.
. Edifici d’oficines. Rambles, 140. Barcelona, 1989.
. Ajuntament de Rubí. Projecte de reforma del campanar de l’església de Sant Pere. Rubí, 1995.
. Ajuntament de Rubí. Projecte de rehabilitació i consolidació de l’ermita de Sant Muç. Rubí, 1995.

REIAL ACADÈMIA DE BELLES ARTS © 2024. ALL RIGHTS RESERVED.