Skip to content Skip to footer

Barcelona 1957.

Historiador, crític d’art i docent.

Vinculació amb la Reial Acadèmia
. Acadèmic de número adscrit a la secció d’escultura (medalla XXVI); elegit el 18 de juny de 2003, acceptant la proposta presentada pels acadèmics de número Francesc Fontbona i de Vallescar, Antoni Pladevall i Font, i Josep Maria Subirachs i Sitjar.
. Data d’ingrés: 16 de juny del 2004, amb la lectura del discurs “Apunts sobre els ensenyaments artístics a Catalunya a la segona meitat del segle XX. Creixement i ramificació de l’escola de Llotja”.
. Acadèmic conservador del museu i com a tal membre de la Junta de govern des de 2004.
. Director del “Butlletí” des de 2012.

Activitat docent
. Professor a l’Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya (des de 1999) i consultor als Estudis d’Humanitats de la UOC (Universitat Oberta de Catalunya) (des de 1998).
. Anteriorment, professor al Departament d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona (1981-1985) i a l’Escola d’Arts Aplicades i Oficis Artístics ‘Llotja’ (1985-1999).

Estudis i activitats
. Estudis i treballs centrats en l’art medieval (romànic i gòtic) i en l’art català de finals del segle XIX i començaments del segle XX, amb interessos complementaris per la història de les arts decoratives i el disseny i la història de les institucions culturals i el patrimoni. Publicacions sobre aquests temes a nivell de recerca i divulgació.
. Activitats d’inventari i catalogació del patrimoni artístic i en l’àmbit de la museologia sobre la base del convenciment de la necessitat de crear infrastructura per a l’estudi de l’art i del patrimoni artístic català.

Càrrecs
. President de l’ACCA Associació Catalana de Crítics d’Art (2001-2007).
. Vicepresident del Cercle Artístic de Sant Lluc (1993-2001).

REIAL ACADÈMIA DE BELLES ARTS © 2024. ALL RIGHTS RESERVED.