Skip to content Skip to footer

Girona, 1927-2020.
1932-36
Ensenyament a la Generalitat. Inicis a l’expressió plàstica.
1940-1943
Formació artística acadèmica amb l’escultor Joan Carrera.
1943-1945
Estudis a l’Escola d’Arts i Oficis d’Olot.
1946-1951
Escultura, pintura, gravat i professorat a Sant Jordi, Barcelona.
1948
Exposició col·lectiva a les Galeries Layetanas.
1948-1953
Obres de pintura mural i escultura. Arran del seu creixent interès per l’art integrat, participà en la fundació del grup ‘Flamma’, amb l’aspiració de promoure la integració de l’art en l’arquitectura civil, religiosa i espais públics.
1950-1952
Viatjà per França i l’Estat Espanyol amb diverses beques de la Fundació Amigó Cuyàs.
1951
Segon premi d’escultura “IV Concurs Premi Sant Jordi” de la Diputació de Barcelona.
1952
Primer premi d’escultura “1r Concurs Provincial Diputació de Girona”.
1953
Quan treballava en una pintura mural a l’església de Betlem de Barcelona, patí un greu accident que el deixà paraplègic. Exposició individual de pintures i dibuixos a la Biblioteca de Palafrugell.
1957
Segon premi de pintura en el “II Concurs Provincial Diputació de Girona”. Exposició individual de dibuix a la Sala Gich de Palafrugell (Girona).
1958
Primer premi de dibuix en el “III Concurs Provincial Diputació de Girona”.
1960
Exposició “Informalisme” a la Sala Municipal, Girona.
1963
Segon Certamen Nacional d’Arts Plàstiques, Madrid.
1964
Exposició “Grup de Girona”, Casa de Cultura, Girona. Primer premi d’escultura en el “IX Concurs Provincial de Girona”. Exposició “Eucaristía Altar”, León. Exposició homenatge pòstum a Leonci Quera, Casa de Cultura, Girona.
1965
Exposició “Art Sacre”, Casa de Cultura, Girona.
1966
Primera exposició individual, amb motiu de la concessió de la Medalla de Plata de l’Escola d’Arts i Oficis d’Olot. V Biennal de Salzburg (Àustria). “Arquitectura i art a Girona”, Col·legi d’Arquitectes. Diploma de selecció Concurs d’Arts Plàstiques, Barcelona. Edició del llibre “Domènec Fita. Resum gràfic de la seva obra”, Girona.
1967
Concursà al premi de dibuix Joan Miró. Inaugurà la Galeria Art Sacre en el seu 25è aniversari, Barcelona. “Estampa Popular”, Girona. Individual d’escultura al CIEF, Badalona. Diploma d’expositor a la Selecció Contemporània, Museu d’Art Modern, Barcelona.
1968
Col·lectiva dels artistes de Girona a Prudenci Bertrana. Exposició de ceràmica “De la Prehistòria a Picasso”, Castell de Colliure (França). “Estampa Popular” a Banyoles. Exposició “Art Actual” a la Bisbal. Exposició individual d’escultura a la Universidad de Pamplona. Premi Placa de Plata i exposició d’escultura, Ajuntament de Palamós. Exposició de temes mercedaris, pintures, Cercle Artístic de Barcelona. I Saló d’Escultura Contemporània Estrada Saladich, Barcelona.
1969
Exposició “Ceràmica catalana actual”, la Bisbal, Girona i Tarragona.
1970
Exposició individual d’escultures, Sala del Prado, Ateneo de Madrid.
1971
Inaugurà amb una individual de ceràmica la sala d’exposicions de la llibreria les Voltes, Girona.
1972
Exposició Nacional d’Escultura Contemporània, Claustre de la Catedral, Girona.
1973
Participà al premi de dibuix Joan Miró. “Grup 5”, exposició a Girona, l’Escala, Olot i Figueres. Exposició de dibuixos i escultures a la Galeria Joan Massanet, l’Escala. Participà en l’homenatge a J.V. Foix, Galeria Matisse, Barcelona. I Mostra Provincial Fontana d’Or, Girona.
1974
Exposició d’escultures a la Galeria Matisse, Barcelona. Individual de dibuix, Galeria Valles, Figueres. Col·lectiva inaugural Galeria Tramontan, Barcelona. Exposició seleccionats del premi Joan Miró, Fundació Gulbenkian, Lisboa (Portugal).
1975
“66 artistas contemporáneos de Gerona”, Castell de San Telmo, San Sebastián. Antològica de dibuix, Galeria Internacional, Girona. “L’altra Girona”, Sala Municipal, Girona. “I Manifestació Plàstica”, plaça de Catalunya, Jove Cambra, Girona. Concurs-exposició premi d’escultura Fundació Güell, Barcelona. Tapissos-escultures, Casa de Cultura, Girona. Exposició homenatge a Prudenci Bertrana, Girona. “Petita escultura”, Caixa d’Estalvis Monte de Piedad, Barcelona. Selecció al XIV premi internacional de dibuix Joan Miró, Galeria Berdusa, Saragossa.
1976
XI Fira Internacional d’Art en Metall, València. Fons d’art del diari “Avui”, Fundació Joan Miró, Barcelona. Exposició “Amnistia i drets humans ara”, Fundació Joan Miró, Barcelona. Homenatge a Carles Rahola, Girona, Cadaqués i Barcelona. Exposició Centenari Centre Excursionista de Catalunya, Saló del Tinell, Barcelona. “Art-Expo 76”, Barcelona. Exposició “Homenatge a Catalunya Gest Xirinac”, Fundació Joan Miró, Barcelona. “Art més enllà, recordant a J. Luciá”, Cercle Artístic de Sant Lluc, Barcelona. Individual antològica de ceràmica inaugurant la Galeria Leonci Quera, Olot. Individual de ceràmica a la Sala de la Caixa de Pensions, la Bisbal.
1977
Exposició d’escultures a la Galeria Goram, Madrid. Exposició antològica de pintura a la Galeria d’Art Farners, Santa Coloma de Farners. Individual d’escultura a la Galería Leonardo, Saragossa. Individual de pintura a la Galeria Art 3, Figueres. Pintura, escultura, dibuixos i relleus a la Galeria 3 i 5, Girona.
1978
Exposició “Domènec Fita. Esculturas y dibujos” al Círculo de la Amistad-Galería Céspedes, Còrdova. Exposició “Ceràmiques i dibuixos” a la Galeria d’Art Palau de Caramany, Girona. Exposició de pintures a la Galeria d’Art Vidreres, Vidreres. Exposició de pintures a la Galeria Gorem, Madrid.
1979
Inaugurà a Montjuïc l’Estudi d’Art, que fou el principal centre de formació artística de les noves generacions fins la seva clausura, el 1998. Exposicions “Ceràmica i pintura” i “Escultures i dibuix” a l’Acadèmia de Belles Arts de Sabadell. Exposició de pintures a la Sala d’Art Tamariu, Palafrugell.
1980
Exposició “Culturàlia ‘La Caixa'”, Barcelona i Olot. Exposició antològica d’escultura, pintura, dibuix, ceràmica i obra d’encàrrec a l’Obra Cultural de ‘la Caixa’, Girona. Exposició “Estudi d’art Fita” a la Casa de Cultura de la Diputació, Girona. Exposició de pintures a la Galeria d’Art Sant Lluc, Olot. Exposició de pintures a les Galeries Cau Serrat, Tossa de Mar. Exposició de pintures a la Galeria l’Artística, Girona.
1981
Exposició “Pintures” al Cercle Artístic Lloretenc, Lloret de Mar. Exposició a la Galeria Matisse, Barcelona.
1983
Elegit acadèmic corresponent per Girona de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi el 15 de juny de 1983, acceptant així la proposta presentada pels acadèmics de número Frederic Marès i Deulovol, Eduard Ripoll i Perelló, Ignasi M. Serra i Goday, i Frederic Udina i Martorell.
1984
Exposició “Fita i Girona. Pintures” a Expoart Montjuïc, Girona. Exposició a la Galeria d’Art Vidreres, Vidreres.
1985
Elegit acadèmic de número de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi per la secció d’escultura el dia 27 de febrer, en ser acceptada la proposta presentada pels acadèmics de número Francesc Bonastre i Bertran, Frederic Marès i Deulovol, i Josep M. Subirachs i Sitjar. Llegí el seu discurs (“Vivències”) el 18 d’octubre. Exposició “Fita” a la Galeria Art-3, Figueres.
1986
Llibre “El dibuix i l’artista” de Narcís Negre, Caixa Girona. Participa a ARCO, Madrid. Exposició a les Galeries les Voltes, Olot.
1987
Publicació “Fita escultura 1939-1987”, Ajuntament de Girona. Exposició “45 anys de pintura”, Cotxeres de Sants, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Barcelona. Medalla de l’Il·lustre Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Belles Arts i Professors de Dibuix de Catalunya. Exposició “Fita” a Expoart Galeria, Girona. Exposició de pintures a la Sala Jaimes, Barcelona.
1988
Llibre “Fita. Vitralls 1956-1987”, per J. Vila Grau i X. Carbó, Diputació de Girona. Placa de l’Ajuntament de Llançà i exposició a la Sala Municipal d’Exposicions. Exposició “Fita” a la Casa de Cultura, Tossa de Mar. Exposició “Obra pictòrica del 1982 al 1987” al Museu de l’Empordà, Figueres. Exposició “A l”Amistat'” a la Sala d’Exposicions, Cadaqués.
1989
Diploma de l’Escola Superior de Relacions Públiques, Girona. Presentació del llibre “10 anys d’Estudi d’Art”, Caixa Girona. Exposició “Fita” a la Galeria Albatros, Madrid. Exposició “Fita” a la Galeria d’Art Canals, Barcelona i Sant Cugat del Vallès.
1990
Llibre “Fita, pintura 1942-1989”, Diputació de Girona. Exposició a la Sala Municipal, Pineda de Mar.
1991
Medalla d’Or de la Diputació de Girona. Exposició a la Galeria Expoart, Girona.
1992
XXII Premi d’Art Vila de Palamós. IV Premi especial Francesc Galí per la creativitat plàstica, Galeries Tramontan, Barcelona. Llibre “Periple d’un any”, Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Girona.
1993
Exposició “De Fita ‘animalots’-animalia”, al Palais des Rois de Majorque, Perpinyà (França).
1994
Exposició “50 anys d’art integrat”, al Palau Robert, Departament de Cultura, Barcelona.
1995
Exposició “Pintures sobre Girona” a Expoart Galeria, Girona.
1996
Conferència “Art i percepció visual” a la seu de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi. Exposició “Obra última” a la Galeria Àngela Rodeja, Barcelona; i a Expoart Galeria, Girona. Exposició homenatge a l’Escola de Belles Arts d’Olot.
1997
Exposició “Escultura · Pintura” a l’Ateneu de Madrid. Exposició “Pintures. Torna Girona”, a la Galeria Expoart, Girona. Llibre “Fita. Art religiós”, Diputació de Girona. Exposició “Fita” a Can Ginebreda, Porqueres. Exposició “Domènec Fita 70” a Expoart Galeria, Girona.
1998
Exposició “Pintures-bestioles” a la Galeria l’Artística, Girona.
1999
Exposició “Anyada” a Expoart Galeria, Girona. Exposició “Resum d’un any” a la Capella de Sant Nicolau, Ajuntament, Girona.
2000
Exposició “Escultures · Bestiari · Nu” a Expoart Galeria, Girona. Llibre “Escrits (1947-1997)”, editat per la Diputació de Girona.
2001
Constitució de la Fundació Fita. Exposició “Obra última”, a Artexpo, Fira d’Art de Barcelona i a Expoart Galeria Àngela Rodeja de Girona. Exposició “Obra del 2001”, a Expoart Galeria Àngela Rodeja, Girona. Exposició “Rostre, autoretrat, dibuix, Girona, nu, pintura, escultura” a la sala d’exposicions de la Casa de Cultura Bisbe Lorenzana, Girona.
2002
Exposició “Fita a Màrius Torres”, a la Biblioteca Pública, Lleida. Exposició “Plotters”, a Expoart Galeria Àngela Rodeja, Girona. Exposició “Rostres 1992-2002” a la Fundació Fita, Girona.
2003
Exposició “Flors. Plòters”, a la Fundació Fita, Girona. Exposició “Contactes”, Girona. Exposició “Medi i Art” a la Fundació Fita, Girona.
2004
Exposició “Obra conjunta Puigvert/Fita. 65 anys d’imatges”, Girona. L’Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció (ACCID) li encarregà una escultura pels seus premis. Exposició “Girona” a la Fundació Fita, Girona. Exposició “Girona. 1942-2003” a la Fundació Fita, Girona.
2005
Exposició “10 obres del nu” a la Fundació Fita, Girona. Exposició “Animàlia” a la Fundació Fita, Girona. Homenatge en el 20è aniversari de la Columna a la Història de Girona. Exposició “Plecs&&Bits” a la Fundació Fita, Girona.
2006
Exposició “Natura” a la Fundació Fita, Girona. Exposició “Fauna” a la Fundació Fita, Girona. Concessió de la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. Inauguració de l’escultura pública “Carlemany” a Canillo (Andorra) i exposició “Animalons” al Comú de la Parròquia de Canillo (Andorra). Exposició “El nu” a la Fundació Fita, Girona.
2007
Exposició “El traç del dit” a la Fundació Fita, Girona. Edició del llibre “Estudi d’Art Fita” per la Fundació Fita. Exposició “Adorn” a la Fundació Fita, Girona. Exposició “Pintura” a la Fundació Fita, Girona.
2008
Exposició “Gofrat i Tòrcul” a la Fundació Fita, Girona. Exposició “Encuny/Orgànic/Silicona” a la Fundació Fita, Girona. Exposició “Blocs 1949-2005” a la Fundació Fita, Girona. Exposició “Escultura” a la Fundació Fita, Girona. Exposició “Vitralls”, a la Fundació Fita, Girona.
2009
Homenatge de la revista “BonArt”. Presentació del DVD “Fita-Pensaments” a la Fundació Fita, Girona.
2010
Exposició “Xeringa” a la Fundació Fita, Girona.

Ja l’any 2000 comptava amb 109 exposicions individuals, 405 exposicions col·lectives i 380 obres fetes per encàrrec.

REIAL ACADÈMIA DE BELLES ARTS © 2024. ALL RIGHTS RESERVED.