Planas i Camps, RicardGirona, 29 de desembre de 1976.

És crític d'art, editor i comissari independent. La seva formació és bàsicament autodidacta, malgrat haver iniciat estudis de Filologia i Història de l'Art a la Universitat de Girona i d'Humanitats a la Universitat Oberta de Catalunya. Ha estat fundador de la revista i la gestora Bonart Cultural, de la Fundació Lluís Coromina, de la Fundació Focus Engelhorn i de l'empresa Ab Intra. Ha estat comissari del centenari de l'any Carles Fontserè. Ha coordinat més d'un centenar d'exposicions i certaments d'art. També ha estat assessor en Creació i Estratègies Culturals en el gabinet del conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya durant el període 2016-2017. Ha impartit classes en el grau de Comunicació Cultural de la Universitat de Girona, sota la direcció de Lluís Costa. Ha col·laborat en premsa escrita i audiovisual.

. El 1999 va fundar la revista Bonart per parlar de l'actualitat dels Països Catalans en català des d'una òptica per primar i redescobrir els valors de la cultura del país. Un projecte que el febrer de 2008 va arribar al número 100.
. Va dirigir dues temporades el programa de ràdio "La boheme", sobre arts plàstiques i visuals a Ona Catalana.
. Ha col·laborat i ha estat contertulià d'art a les emissores Catalunya Ràdio, RAC1, Catalunya Cultura -icatfm- i Onda Rambla.
. Va ser el cap de la secció d'art del Diari de Girona. També ha col·laborat amb El Punt-Avui, Presència, Comunicació 21, revista Ars i Revista de Girona.
. Ha estat un dels impulsors l'any 2008 de la televisió IP siestv, on s'estan duent a terme exposicions online i entrevistes a autors de referència de Catalunya. També ha col·laborat a Televisió de Girona i a TV3.
. Ha escrit més d'un centenar d'articles relacionats amb autors catalans contemporanis i temes transversals sobre cultura, art i societat.
. Realitza exposicions per entitats de tot Catalunya i ha fet de comissari independent d'exposicions retrospectives dels artistes Modest Cuixart, Eduard Arranz-Bravo, Roca D. Costa, Jaume Muxart, Grau-Garriga, Carlos Pazos, Antón Llamazares, Rosalía Banet, Pere Formiguera, Enric Ansesa, Romà Vallès, Xavier Escribà, Joan Fontcuberta, José Manuel Ciria, Lluís Bosch Martí i altres.
. També ha dut a terme exposicions col·lectives sobre "El mite de la caverna de Plató" i "El petit príncep - Homenatge a Antoine de Saint-Exupéry" als Banys Àrabs de Girona, la mostra "Un país de revistes -25 anys de l'APPEC-" al Palau Robert de Barcelona i "I have a dream - Homenatge a Luther King" amb itinerància per Estats Units.
. Ha treballat, entre d'altres, per la Fundació Caixa de Girona, "la Caixa", Generalitat de Catalunya/Palau Robert de Barcelona, Diputació de Barcelona i Girona, Fundació Caixa Manresa, Museu de Sant Cugat del Vallès, Museu d'Art i Museu d'Història de Girona, Edifici Miramar de Sitges i Museu de Cadaqués.
. El 2001 enceta Bonart Cultural, una empresa d'assessorament cultural per gestionar, tant pel sector públic com privat, tota mena d'esdeveniments relacionats amb l'art.
. Durant el 2005 i 2006 va fundar, gestionar i dirigir la Fira d'Art Contemporani de Catalunya INART a Girona.
. Ha estat un dels membres fundadors del Consell de les Arts i la Cultura de Girona.
. És director de la revista Bonart, la Fundació Lluís Coromina i la Fundació Focus Engelhorn. És el secretari de la Fundació Internacional Walter Benjamin. També ha dirigit la comissió Figueres Ciutat Creativa i la darrera etapa de la Fundació Espais de Girona.
. Ha organitzat projectes per recaptar diners per a la Marató de TV3, la Fundació Estany, la Fundació El Somni dels Nens i Escola Annexa.

Elegit acadèmic corresponent per Girona de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi el dia 20 de juny de 2018, aprovant així la proposta en el seu dia presentada pels acadèmics Daniel Giralt-Miracle i Rodríguez, Pilar Vélez i Vicente; i Antoni Vila i Casas.


Avís Legal Contacte amb l'Acadèmia Cercar Facebook