González i Ruiz, MiquelNascut a Badalona l'any 1967, inicia els seus estudis musicals des de molt jove, diplomant-se com a professor superior d'orgue, clavicèmbal i llenguatge musical.
Va estudiar la carrera d'orgue amb el catedràtic Josep Maria Mas Bonet, obtenint Matrícula d'Honor Fi de Carrera i Premi d'Honor al grau Superior (1988), i va complementar els seus coneixements d'orgue amb el mestratge de Montserrat Torrent (en el període comprès de 1990 a 1997), en cursos de postgrau al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, al Conservatori Professional de Badalona i en el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (a la seva seu de Barcelona), perfeccionant la formació amb nombrosos cursos d'orgue i clavicèmbal arreu d'Europa. A més estudià els cursos superiors de clavicèmbal amb M. Lluïsa Cortada.
L'any 1988 aconsegueix el Primer Premi d'Orgue del Concurs Nacional de Joventuts Musicals d'Espanya a l'orgue de la catedral de Girona, i l'any 1991 és guardonat amb el premi Ruiz-Morales a una de les millors interpretacions del curs universitari "Música en Compostela".
Fou seleccionat per participar als concursos internacionals d'orgue de Nüremberg-Alemanya (1995) i Chartres-França (1996).
Col·labora des de 1997 fins a 2001 com a organista-acompanyant dels concerts de l'Escolania i de la Capella de Música de l'Abadia de Montserrat.
Efectua diversos enregistraments discogràfics pels segells Discos Abadia de Montserrat-DAM (d'orgue sol i amb l'Escolania de Montserrat), Tritó Edicions i amb la Institución Fernando el Católico de la Diputació Provincial de Saragossa per a la difusió de la música catalana i espanyola, on sobresurt el primer enregistrament realitzat al nou orgue monumental de l'Abadia de Montserrat.
La seva agenda concertística com a intèrpret d'orgue l'ha dut a oferir recitals a Europa, Filipines i Colòmbia.
És autor del llibre "Els orgues de les comarques de Lleida i del Principat d'Andorra" (Pagès Editors) sobre el patrimoni organístic actual i històric de les terres lleidatanes i d'Andorra, i ha assessorat diverses restauracions i adquisicions d'orgues del territori, com els de Torres de Segre, Bellpuig, Sant Llorenç de Morunys o Verdú.
És doctor en història de l'art i musicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona amb la tesi, dirigida pel Dr. Josep Maria Gregori i Cifré, "L'orgueneria a Catalunya (1688-1803). Catalogació, descripció i estudi de documents contractuals", qualificada amb excel·lent Cum Laude i amb l'obtenció del Premi Extraordinari de Doctorat de l'esmentada universitat.

És professor d'orgue del Conservatori Professional i Municipal de Música de Lleida des de l'any 1991, i organista de la parròquia major de Santa Anna de Barcelona i de la parròquia de Santa Maria de Badalona, a més de ser el director artístic del Festival "Orgues de Ponent i del Pirineu" d'ençà la seva creació l'any 1999.
Elegit acadèmic corresponent per Lleida de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi el dia 20 de desembre de 2017, aprovant així la proposta en el seu dia presentada pels acadèmics Carles Guinovart i Rubiella, Joan Antoni Solans i Huguet, i Maria Rosa Vives i Piqué.


Avís Legal Contacte amb l'Acadèmia Cercar Facebook