Ricomà i Vallhonrat, Rosa M.Tarragona, 1954.

Llicenciada en Filosofia i Lletres i Postgrau en Museogràfica Didàctica per la Universitat de Barcelona.

L’any 1976 inicia tasques d’inventari per al Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona, on treballa com a conservadora al mateix temps que dirigeix la seva formació postuniversitària vers els camp de la museologia i la gestió cultural.

D’ençà de 1996 és directora del Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona, tasca que comparteix, des del curs 2004-2005, amb la de professora associada de la Universitat Rovira i Virgili impartint assignatures de Museologia i Interpretació del Patrimoni.

Ha estat membre de la Comissió Organitzadora del Simposi Pin i Soler (1992), comissària de l'exposició "150 anys de la Reial Societat Arqueològica de Tarragona" (1994); vocal de la Comissió Assessora del Servei de Publicacions de la Diputació de Tarragona.

És directora de la col·lecció de llibres d’Art Tamarit, que publica la Diputació de Tarragona en coedició amb Viena Serveis Editorials.

Membre del Comitè d’Avaluació Externa de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya.

Ha participat com a ponent en els cursos “Organització i gestió d’exposicions” (Tarragona 2001), “Museus d’Art i Recerca” (Museu d’Art de Girona, 2002) i al Postgrau d’Especialista Universitari en Gestió Cultural de la Fundació de la Universitat Rovira i Virgili (d’ençà del 2007).

Ha publicat diversos treballs en relació als fons del Museu d’Art Modern, com són els referents a l’obra de Julio Antonio i Lluís M. Saumells. També ha realitzat textos per a catàlegs d’artistes contemporanis com ara: Jaume Solé, Josep Sala, Mariano Rubio, Josep M. Rosselló i Joan Òdena, entre d'altres; així com diversos articles sobre el patrimoni artístic i cultural de les comarques de Tarragona en publicacions d’àmbit local i comarcal.

Elegida acadèmica corresponent per Tarragona de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi el 21 de març de 2012, aprovant així la proposta en el seu dia presentada pels acadèmics de número Francesc Bonastre i Bertran, Francesc Fontbona i de Vallescar, i Mireia Freixa i Serra.


Avís Legal Contacte amb l'Acadèmia Cercar Facebook