Rubia i Romero, Juan de laNascut a València el 1982. És un dels organistes més guardonats de la seva generació.

S'inicia a la música amb el seu pare i amb Ricard Pitarch. Posteriorment es forma com a organista, pianista i clavecinista a València i Barcelona, perfeccionant els estudis d'orgue i improvització a la Universität der Künste de Berlín i al Conservatoire National de Toulouse, aconseguint cinc Premis Extraordinaris en diferents especialitats. Es forma amb Óscar Candendo, Wolfgang Seifen, Michel Bouvard i Montserrat Torrent. Igualment ha rebut classes magistrals de Daniel Roth, Bernhard Haas, Enrico Viccardi, Wolfgang Zerer, Olivier Latry i Ton Koopman.

Després d'obtenir el Primer Premi Nacional d'Orgue al Concurs Permanent de Juventuts Musicals d'Espanya, inicia l'activitat de concertista solista en les més importants sales i cicles espanyols, així com en concerts a l'estranger (Andorra, Alemanya, Eslovènia, Bèlgica, Filipines, França, Guinea Equatorial, Hongria, Itàlia, Palestina, Portugal, República Txeca, Rússia…). Ha guanyat també els premis Andrés Segovia-J.M. Ruiz Morales (Santiago de Compostel·la, 2002), Premi Euterpe (València, 2003), Primer Premi de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Granada (2004) i el premi “Primer Palau” del Palau de la Música Catalana (Barcelona, 2004).

Músic versàtil, centra la seva activitat en la música antiga com a solista i com a membre de diverses agrupacions, així com també en el repertori per a orgue des del segle XVI fins la música contemporània i la improvització, i ha estrenat obres al Palau de la Música Catalana, a la Catedral de Lleó, a la Catedral de Sant Sebastià i al Festival de Música Contemporània Ensems, de València.

Igualment ha tocat amb diferents orquestres i cors com el Grup Instrumental de València, el Cor de RTVE, el Cor i Orquestra de la Generalitat Valenciana, l'Orquestra de València, la Camerata de Madrid, l'Orquestra Nacional de Cambra d'Andorra, la Reial Filarmonia de Galícia, la Kammerorchester Carl Phillip Emanuel Bach de Berlín i la JONC -Jove Orquestra Nacional de Catalunya-, amb els directors Lorin Maazel, Fréderic Chaslin, Yaron Traub, Salvador Mas, Maximino Zumalave, etc.

Les seves actuacions ha estat retransmeses per Ràdio Clàssica, France Musique, Catalunya Música i RTV Slovenia, i ha realitzat cinc gravacions discogràfiques com a solista.

Des de 2005 és professor a l'ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya), on compagina la tasca docent amb la concertística, i és organista titular de la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona.

Elegit acadèmic corresponent per Castelló de la Plana de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi el 16 de novembre de 2011, aprovant així la proposta en el seu dia presentada pels acadèmics de número Joan Guinjoan i Gispert, Carles Guinovart i Rubiella, i Cecília Colien Honegger.


Avís Legal Contacte amb l'Acadèmia Cercar Facebook