Burkiewicz, WitoldNascut el 16 de gener de 1953 a Gdansk (Polònia).
Llicenciat el 1984 en arquitectura per la Universitat Politècnica de Gdansk.
Des l'any 1985 professor a la Facultat d'Arquitectura de la Universitat Politècnica de Gdansk.
L'any 1987 ve a Espanya becat per l'estat espanyol, per realitzar els estudis de doctorat a la Càtedra Gaudí de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).
Becat per aquesta càtedra l'any 1989.
L'any 1990-1991 obté una beca de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, on inicia la realització d'un ampli catàleg de les obres d'art del museu de l'Acadèmia.
L'any 1991 la Fundació Caixa de Catalunya li atorga una subvenció especial prèvia pels treballs d'investigació sobre la jardineria modernista barcelonina.
Especialitzat en l'arquitectura del paisatge i dels jardins.
Sent estudiant desenvolupa una activa vida professional en el camp de la restauració i protecció dels monuments històrics del seu país, sobre tot dels conjunts verds de caràcter històric, després treballa als despatxs de diferents arquitectes i realitza també les seves pròpies obres.
D'ençà de la seva arribada a Barcelona realitza amplis estudis de doctorat i altres d'especialització, sobre tot a la Càtedra Gaudí i als altres centres docents de la UPC.
L'any 1989 participa al Seminari Internacional sobre la Restauració dels Jardins Històrics (Barcelona).
És col·laborador de l'International Comittee of Historic Gardens and Sites.
L'any 1991 la Comunitat Europea, a través d'ICOMOS-IFLA, li atorga un premi per a l'especialització professional. Així treballa al Departament d'Arquitectura del Patrimoni Nacional a Madrid, on realitza diversos estudis sobre tot per a la futura restauració dels Jardins Reials d'Aranjuez.
Des la seva arribada a Barcelona col·labora en les tasques d'investigació i activitat docent de la Càtedra Gaudí.
Juntament amb Joan Bassegoda, director de la Càtedra Gaudí, realitza diversos estudis i projectes sobre els temes de la restauració de monuments i jardineria (estudi de restauració del Castell del Paborde de la Selva del Camp, estudi per a la restauració del jardí històric de Can Artigas a la Pobla de Lillet, trasllat de la porta de l'antic convent del Carme i altres).
Pronuncia algunes conferències per al programa de Doctorat sobre arquitectura de Gaudí i a altres centres docents d'Espanya (Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Madrid, Escola Tècnica Superior d'Enginyers Agrònoms de Madrid).
Realitza diversos estudis i investigacions sobre el modernisme català.
L'any 1991 participa al III Seminari Nacional "Arquitectura y Ciudad" a Melilla (24-26 setembre).
Elegit acadèmic corresponent per Gdansk (Polònia) de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi el 19 de febrer de 1992.


Avís Legal Contacte amb l'Acadèmia Cercar Facebook