Schubart, HermanfridNaixí el dia 1 de desembre de 1930 a Kassel (Hasònia/Alemanya). Des del 1949 fins al 1951 estudií a la Universitat de Greifswald les assignatures d'Història General, Història de l'Art i Filologia Germànica. A partir de 1951 proseguí els meus estudis a la Universitat de Leipzig amb les assignatures de Pre i Protohistòria, Història General i Història de l'Art fins aconseguir la corresponent llicenciatura el 1953.
Des de 1953 fins a 1957 treballí com a professor adjunt a l'Institut de Pre i Protohistòria de la Universitat de Greifswald. El dia 1 de desembre de 1955 em vaig doctorar a la Facultat de Filosofia d'aquesta universitat amb una tesi sobre "El Bronze Antic a Mecklenburg". Les meves activitats a Greifswald incluien també treballs al Servei d'Excavacions Arqueològiques de Pomerània Occidental on vaig realitzar diverses excavacions, entre elles una a la necròpolis de l'Edat de Ferro de Wilmshagen, i a la fortificació eslava de Behren-Lübchin.
Des de 1957 fins a 1959 vaig treballar com a col·laborador científic a l'Institut de Pre i Protohistòria de la Deutsche Akademie der Wissenschaften a Berlín sota la direcció del Prof. W. Unverzagt, sobre fortificacions de l'Edat de Bronze a Mecklenburg i Pomerània Occidental, i portí a terme excavacions a Kratzeburg i Basedow. Durant aquesta època poguí fer alguns viatges d'estudi a Dinamarca, Suècia, Polònia, Txecoslovàquia i la Unió Soviètica.
Des de 1959 treballí a l'Institut Arqueològic Alemany de Madrid, on exercí el càrrec de sotsdirector de 1967 a 1981; des d'aquesta darrera data fins el 1994 vaig ser director de l'Institut. Aquests anys dediquí els meus estudis als problemes de l'Edat del Coure (excavacions a les fortificacions de Zambujal/Portugal de 1964 a 1973), de l'Edat del Bronze (excavacions de 1962 a 1963 a la necròpolis d'Atalaia/Portugal i de 1977 a 1982 al poblat de Fuente Álamo, província d'Almeria/Espanya), i a la colonització fenícia (excavacions de 1964 a 1982 a les factories de Toscanos, Morro de Mezquitilla i Chorreras així com a les necròpolis de Trayamar i Jardín, totes prop de Torre del Mar, província de Màlaga/Espanya). Part dels meus estudis estaven constituïts igualment per la cultura ibèrica a la Península Ibèrica (excavacions el 1961 als poblats situats al Montgó, província d'Alacant/Espanya). Les memòries i els informes sobre les diferents excavacions foren presentats en forma de monografies i articles, i també estudis especials sobre l'arqueologia de les èpoques abans mencionades. Durant aquests anys poguí realitzar una sèrie de viatges d'estudi a quasi tots els països mediterranis i de l'Europa Occidental.
El 1971, la Facultat de Filosofia de la Universitat de Munic em concedí el títol de Professor Agregat després d'haver presentat un treball sobre la cultura de l'Edat del Bronze al Sudoest de la Península Ibèrica. A partir de llavors intervinguí regularment a aquesta Facultat amb cursos sobre diversos temes de la Pre i la Protohistòria d'Europa Occidental i del Mediterrani.
Elegit acadèmic corresponent per Madrid de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi el 18 de desembre de 1985, aprovant així la proposta en el seu dia presentada pels acadèmics de número Francesc Bonastre i Bertran, Eduard Ripoll i Perelló, i Frederic Udina i Martorell.
Nomenat doctor honoris causa per la Universitat Autònoma de Madrid el 1989. I per la Facultat de Lletres de la Universitat de Porto/Portugal el 2005.
Actualment és professor emèrit de la Universitat Ludwig-Maximilians de Munic/Alemanya. I col·laborador de l'Àrea d'Arqueologia de la Universitat d'Alacant i de l'Institut Arqueològic Alemany de Madrid, del qual n'és membre i en fou director.


Avís Legal Contacte amb l'Acadèmia Cercar Facebook