Sánchez García, Fernando. Nascut el 22 de juny de 1939.
. Assessor de la presidència del CIM-UNESCO.
. En acabar els estudis al Conservatori de Cadis se li concedeix una beca i continua els estudis amb altes qualificacions al Conservatori Superior de Sevilla, centre en el qual obtingué el títol professional.
. Per concurs públic de mèrits li fou atorgada pel Ministeri d'Educació la beca "Manuel de Falla", instituïda pels hereus del compositor gadità per a l'ampliació d'estudis al Reial Conservatori Superior de Música de Madrid, sota la direcció personal de José Cubiles Ramos.
. La seva formació es completa simultanejant els estudis musicals amb els de Magisteri i, en finalitzar aquestos, amb els de Filosofia i Lletres.
. Doctor en Filosofia i Lletres (Filologia Hispànica) per la Universitat de Cadis, on ha impartit el Programa de Doctorat de Filologia Hispànica.
. La seva tesi sobre "La narrativa de José María Pemán" obtingué la màxima qualificació, "apte cum laude" per unanimitat, equivalent a l'"excel·lent per unanimitat" aconseguit en la tesi de llicenciatura.
. Fou invitat a participar a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo de Santander, en el curs "Las artes en la sociedad española del siglo XX".
. Exconseller provincial d'educació.
. Ha estat membre de diferents jurats i concursos i, en repetides ocasions, del Premi de Composició Manuel de Falla.
. Ha estat director del Conservatori "Manuel de Falla" de Cadis (1970-1989), centre que el distingí amb la seva medalla d'or.
. Funcionari de carrera del Cos d'Inspectors d'Educació amb destinació a la Delegació Provincial d'Educació i Ciència de Cadis.
. El seu llibre "La correspondencia inédita entre Falla y Pemán" (1929-1941), Premi d'Assaig (1987) Caixa d'Estalvis de Jerez, fou reeditat per l'Editorial Alfar (Sevilla, 1991), editorial que té en fase de publicació la seva obra titulada "La narrativa de José María Pemán", seleccionada a la convocatòria per al foment de l'edició de llibres espanyols per a biblioteques públiques per al 1997 del Ministeri d'Educació i Cultura.
. Ha pronunciat conferències al Museu Espanyol Enrique Larreta de Buenos Aires i a Còrdova (Argentina), sota els auspicis del Consulat General d'Espanya i l'Institut Argentí de Cultura Hispànica.
. És membre associat de l'Institut d'Espanya i acadèmic de número de les Reials Acadèmies Hispano Americana i de Belles Arts de Cadis (d'aquesta última secretari general); corresponent de les Reials Acadèmies de Belles Arts de San Fernando (Madrid); Santa Isabel d'Hongria (Sevilla); San Telmo (Màlaga); San Romualdo de Ciències, Lletres i Arts (San Fernando) i Ciències Històriques (Toledo).
. Elegit acadèmic corresponent per Cadis de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi el 21 de març de 1984, aprovant així la proposta en el seu dia presentada pels acadèmics de número Francesc Bonastre i Bertran, Frederic Marès i Deulovol, i Xavier Montsalvatge i Bassols.
. És membre de la Junta Nacional de Juventuts Musicals d'Espanya i delegat per als Concursos i Tribunes en allò referent a la Federació Internacional, amb seu a Brussel·les. Fou el fundador el 1961 de la Delegació de Cadis d'aquesta entitat d'utilitat pública. De la seva valuosa tasca se n'ha fet ressò la "Gran Enciclopedia de Andalucía".
. Membre del Comitè d'Honor del IX Concurs Internacional Premi Rovere d’Oro de San Bartolomeo Al Mare (Itàlia, juliol 1994).
. El 1995 se li concedí per unanimitat el XIII Premi Literari "Poeta Eduardo de Ory".
. Moderador del Seminari Internacional sobre Atlàntida, celebrat a Barcelona del 2 al 5 d'octubre de 1996, amb el patrocini del Ministeri de Cultura, Diputació i Ajuntament de Barcelona.
. Entre altres distincions, està en possessió de la medalla d'or de la Federació Territorial de les Juventuts Musicals d'Andalusia.
. És president de l'Associació Local de Juventuts Musicals de Cadis i vicepresident de la Federació Territorial de Juventuts Musicals d'Andalusia.
. Assidu col·laborador a diaris i revistes sobre temes musicals en totes les seves facetes, inclús crítica de concerts, articles antològics i biogràfics, creà una secció amb el títol genèric "Pro-Música".
. Autor dels assaigs "Manuel de Falla y Ernesto Halffter: Magisterio y continuidad" i "José María Pemán y Manuel de Falla en su epistolario".


Avís Legal Contacte amb l'Acadèmia Cercar Facebook