Ganyet i Solé, Joan. Nascut el 21 d'octubre de 1946 a la Seu d'Urgell (Lleida).
. Arquitecte superior. Títol de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona.
. Estudiós dels problemes demogràfics, socials, econòmics i urbanístics de l'Alt Pirineu català i, en general, de la muntanya europea.
. Cofundador i membre fins la dissolució del Grup Polític Conflent.
. Participant i ponent del VIIè Congrés Internacional d'Estudis Pirinencs, Institut d'Estudis Pirinencs, Consell Superior d'Investigacions Científiques (la Seu d'Urgell, setembre 1974).
. Membre del consell de redacció de la publicació "La Seu d'Urgell 1976" de Banca Catalana.
. Membre del consell de l'àmbit d'ordenació del territori del Congrés de Cultura Catalana (representant de l'Alt Pirineu) i ponent per Catalunya a la final de l'àmbit a Tortosa.
. Assistent al Seminari de Bolonya (Itàlia), l'abril de 1975, sobre "Política Municipal i descentralització administrativa", organitzat per l'Ajuntament de Bolonya.
. Ponent a les Setmanes del Medi Ambient, Recursos Naturals i Ordenació del Territori en el marc de la Generalitat de Catalunya (Fira de Mostres de Barcelona, 1978).
. Viatger a Àustria, França, Itàlia i Suïssa per a l'estudi del tractament de l'alta muntanya als països alpins (abril 1978).
. Ponent a l'Assemblea de Sort (Pallars Sobirà, maig 1978), sobre el tema "Política urbanística per a l'Alt Pirineu en una Catalunya autonòmica".
. Participació al seminari de Grindelwald (Suïssa, juny 1978), organitzat pel Consell d'Europa, sobre problemes de sobrecàrrega ambiental a la muntanya europea.
. Membre de la Coordinadora de la Societat Catalana d'Ordenació del Territori.
. Stage al departament cantonal de Fôrets, del Cantó de Fribourg de Suïssa, per a l'estudi de les tècniques de planificació forestal i d'organització administrativa dels serveis forestals helvètics (desembre 1978).
. Ponent a les Jornades d'Agricultura de Muntanya, organitzades per la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya ("L'ordenació del territori a l'alta muntanya catalana", la Seu d'Urgell, novembre 1978).
. Responsable de l'àrea sociocultural de la Final de la Copa d'Europa de Canoë-Kayak 1980 (Sort-la Seu d'Urgell, juliol 1980).
. Membre de l'equip de redacció de l'estudi "Política Territorial a l'Alt Pirineu", encarregat per la Conselleria de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, gener 1980).
. Assistent al Seminari "Urbanisme i poder municipal avui", organitzat pel Centre d'Estudis Urbanístics Municipals i Territorials (CEUMT), a Madrid l'abril de 1980.
. Ponent a les "Jornades sobre l'impacte territorial de les reuades", organitzades per la Societat Catalana d'Ordenació del Territori, la Seu d'Urgell, febrer de 1983.
. Membre de la delegació catalana a la Conferència de les Regions Pirinenques organitzades pel Consell d'Europa. Conferències preparatòries a la Seu d'Urgell, Cotlliure (França) i Andorra. Sessions finals a Jaca i Oloron-St. Marie (juny 1982).
. Ponent a la "1a Trobada d'Experts sobre gestió de Parcs Naturals i reserves equivalents", organitzada per la Diputació de Barcelona. Castell de Montesquiu (Barcelona), octubre 1982.
. Membre de les delegacions dels Ajuntaments del Pirineu Català en visita al Servei Forestal del Cantó de Friburg (Suïssa), setembre 1981.
. Assistent a la "4è Confrontation Europèene des Villes Historiques" (Friburg, Suïssa), organitzat per la Conferència dels Poders Locals i Regionals del Consell d'Europa. Octubre 1981.
. Ponent a la reunió per a la salvaguarda del Patrimoni Històric pirinenc, amb participació de la UNESCO. Arties (Vall d'Aran), novembre 1982.
. Ponent a les "1eras. Jornadas Técnicas de Turismo de Nieve y Montaña", organitzades per la secretaria d'estat de turisme, en representació de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. Títol de la ponència "El papel de los municipios en la ordenación y promoción del turismo de nieve y montaña". Madrid, març 1984.
. Participant a la taula redona final de les Jornades de Rehabilitació d'Habitatges, organitzades pel Col·legi d'Aparelladors. Lleida, 1984.
. Viatger a Alemanya Federal convidat per l'Escola d'Arquitectura de la Universitat de Darmstadt per estudiar el tractament urbanístic dels cascos antics de les ciutats històriques, 1984.
. Ponent del Consell d'Europa al Fòrum "Alpes y montañas del mundo", Dolomites, 2002.
. Ponent a la Conferència Nacional d'Estratègia Econòmica i Territori, 2002.
. Ponent a les Jornades d'Arquitectura i Urbanisme, organitzades pel Col·legi d'Arquitectes d'Aragó, Jaca, 2002.
. Ponent a les Jornades de Medi Ambient i Urbanisme, organitzades per la Secretaría Federal de Medio Ambiente y Ordenación del Territorio, 2002.
. Ponent al cicle sobre "Arquitectura del Paisatge" a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona, 2003.
. 1er Tinent d'alcalde de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell (1979-1983).
. Alcalde de la Seu d'Urgell (1983-2003).
. President de la Mancomunitat de Recollida i Tractament dels residus sòlids de l'Urgellet (1984-1999).
. President de la Mancomunitat d'Esquí Nòrdic de l'Urgellet i la Cerdanya, que agrupa les estacions d'esquí nòrdic de Sant Joan de l'Erm, Tuixén-La Vansa, Aransa i Lles (1984-2003).
. President del Patronat del Sant Hospital de la Seu d'Urgell (1984-2003).
. President de la Comissió Interpirinenca de Poders Locals que agrupa els ajuntaments de les ciutats de Toulouse, Foix i Aix-les-Thermes (França), Andorra la Vella, Escaldes-Engordany, Sant Julià de Lòria, Ordino, Canillo, Encamp, la Massana (Principat d'Andorra), i la Seu d'Urgell i Barcelona (Catalunya) (1985-2003).
. Membre des de la seva fundació a la Seu d'Urgell (1985) de la Comunitat de Treball dels Pirineus en la qual participen les Comunitats Autònomes espanyoles de Catalunya, Aragó, Navarra i Euskadi, les regions franceses d'Aquitània, Languedoc-Roussillon i Midi Pyrennées i el Pricipat d'Andorra. Secretari general 2004-2005.
. Diputat al Parlament de Catalunya des de 1980 a 1999. Membre de les Comissions d'Agricultura, Política Territorial, Obres Públiques i Medi Ambient. Vicepresident de la Comissió de Política Territorial, Obres Públiques i Medi Ambient des de 1995 a 1999.
. Ponent al Parlament de Catalunya de la llei d'Alta Muntanya, de la llei Forestal de Catalunya i de la llei de Política Territorial, entre d'altres.
. Membre de la comissió de delimitació territorial i del Consell de Protecció de la Natura de la Generalitat de Catalunya.
. Senador per l'Entesa Catalana de Progrés (2000-2002). Portaveu en les Comissions Legislatives de Medi Ambient, de Corporacions Locals, d'Alta Muntanya i del Defensor del Poble.
. Director General d'Arquitectura i Paisatge, Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, del 2004 al 2010.
. Elegit acadèmic corresponent per la Seu d'Urgell (Lleida) el 21 de maig de 2003, aprovant així la proposta en el seu dia presentada pels acadèmics de número Jordi Bonet i Armengol, Josep M. Fargas i Falp, i Leopoldo Gil Nebot.


Avís Legal Contacte amb l'Acadèmia Cercar Facebook