Solé i Maseras, Maties. Montblanc (Tarragona), 1934.
. Es formà artísticament a l'Escola Municipal de Dibuix de Montblanc; es llicencià a l'Escola de Belles Arts Sant Jordi; cursà estudis de gravat a l'Escola de Belles Arts; estudià arquitectura a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura, i estudis de ceràmica a l'Escola Industrial, totes de Barcelona.
. Realitzà la seva primera exposició individual a Montblanc, el 1956. Després participà en diverses exposicions col·lectives, de manera singular a les Biennals d'Art de Montblanc.
. Ha estat distingit amb el primer premi de dibuix de la I Biennal d'Art de Montblanc (1953), i premi d'Escultura a l'exposició d'Artistes Joves celebrada a Barcelona (1954). I guardonat amb el premi Jaume I.
. Al llarg de la seva dilatada i fecunda trajectòria professional ha realitzat muntatges museogràfics com el Monestir de Poblet, Montblanc, etc.
. Com a restaurador del Patrimoni Arquitectònic ha dirigit els treballs de restauració del centre històric i del recinte emmurallat de Montblanc, els monestirs de Poblet, Santes Creus i Sant Pere de Roda, la muralla i edificis històrics de Tarragona i el castell de Rocafort de Queralt.
. És autor de diversos projectes arquitectònics d'obra actual.
. És director del Museu Arxiu de Montblanc i Comarca i del Museu Comarcal de la Conca de Barberà.
. Elegit acadèmic corresponent per Montblanc (Tarragona) de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi el 19 d'abril de 1978.
. L'estiu de 2008 inaugurà la seva exposició retrospectiva "Seixanta anys d'art" al pati del Palau de la Diputació de Tarragona.
. El Ple de l'Ajuntament de Montblanc del 24 d'abril de 2009 el nomenà Fill Predilecte de la vila de Montblanc.


Avís Legal Contacte amb l'Acadèmia Cercar Facebook