Aguadé i Clos, JordiVa néixer a Barcelona el 1925.
Es va formar com a ceramista al taller de Josep Llorens Artigas, on va ser el seu deixeble deu anys. Durant aquest període va col·laborar en diverses ceràmiques esmaltades que van dur a terme Josep Llorens Artigas i Joan Miró. El seu aprenentatge es va completar al taller de Philippe Rouard (París) i al de Tyra Lundgrens i Gocken Jobs (Suècia).
La seva primera exposició es va fer l'any 1947, a Barcelona.
La seva dedicació a les petites sèries de ceràmica d'ús ha estat constant des dels seus inicis fins avui. Els seus dissenys han obtingut diverses distincions, entre les quals destaca la Medalla d'Or de l'Estat de Baviera el 1980. Ha col·laborat amb artistes com André Ricard, Javier Mariscal, Perico Pastor, Sybilla, Eulàlia Coma, Martín de Azúa, entre d'altres.
L'any 1960 funda, juntament amb Jordi Vilanova, Aureli Bisbe, Joan Vila Grau i Jordi Bonet, el grup La Cantonada.
Amb el pintor Joan Vila Grau realitza una sèrie de murals de ceràmica, com el del Col·legi de Metges a Barcelona, el de les Caves Codorniu a Sant Sadurní d'Anoia, el de les Autopistes a Lleida, etc. També fa un conjunt de plafons de ceràmica de petit format que són mostrats en diverses exposicions.
En el camp de la investigació plàstica s'ha dedicat a explorar les possibilitats dels esmalts sobre peces de torn de formes molt sòbries. Les seves obres es troben als museus d'Arts Decoratives de Barcelona, València, Coburg (Alemanya) i el Fitzwilliam Museum de Cambridge(Anglaterra).
Actualment es dedica a treballar peces amb aplicació d'esmalts cuits a alta temperatura en atmosfera neutra d'oxidació i en atmosfera de reducció.
Fou elegit acadèmic de número per la secció d'arts sumptuàries i visuals de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi el dia 15 de gener de 2003, acceptant la proposta presentada pels acadèmics de número Fernando Boneu i Companys, Àngel Fàbrega i Grau, i Josep M. Garrut i Romà. Llegí el seu discurs d'ingrés el 21 de maig de 2003, que porta el títol de "L'art del fang i el foc".


Avís Legal Contacte amb l'Acadèmia Cercar Facebook