Honegger, Cecília ColienData i lloc de naixement: 21 de juliol de 1948, a Zuric, Suïssa.

Estudis:
. Escola primària i secundària a Bérgamo, Itàlia.
. Comptabilitat a Bérgamo.
. Literatura estrangera: alemanya y anglosaxona, a la Universitat de Bérgamo.
. Titulada en "Proficiency" a Londres, Regne Unit.
. Curs per a estrangers de Llengua y Cultura Espanyola a la Universitat de Barcelona.
. Curs sobre els íbers a l'Institut Arqueològic de Barcelona.
. Estudis de piano.

Activitats:
. Col·laboració en la investigació i recopilació de dades per a les diverses edicions d'una Guia Turística d'Espanya i Portugal encarregada per una editorial japonesa.
. La mateixa tasca per a una Història de l'Arquitectura Espanyola per a una altra editorial japonesa.
. Estudi sobre el preromànic asturià i un altre sobre el romànic català.
. Membre del Consell d'Administració de l'Empresa Tèxtil "Cotonificio Honegger" d'Albino, Bérgamo, Itàlia, fins el 1992.
. Actualment, vicepresidenta de la Fundació Música Contemporània de Barcelona.

Idiomes: Castellà, italià, alemany, anglès i francès. Comprenc perfectament el català, encara que no el parlo.

Interessos: El meu principal interès actual, la música, nasqué a la infantesa, i ja de ben petita cantava i memoritzava peces que després intentava tocar, a partir dels tres anys, al vell piano de l'àvia. Desgraciadament, no vaig tenir l'oportunitat de dedicar-me a l'estudi sistemàtic de la música fins als quaranta anys.
A partir d'aquesta edat vaig començar la meva educació formal, i actualment curso estudis de piano a l'Acadèmia Luthier, de Barcelona, sent una de les meves professores Ludovica Mosca.
A partir d'aquest moment sentí una afinitat absoluta amb la música contemporània i el meu interès por ella m'ha portat a assistir assiduament a concerts no només a Barcelona sinó a diverses ciutats europees, el que m'ha permès establir contactes que considero molt útils per a diversos projectes, alguns patrocinats per la Fundació i altres personals, destinats a la divulgació de la música contemporània.
Mitjançant encàrrecs a compositors del màxim relleu, el meu objetiu fonamental en aquests moments és promocionar aquesta música en l'ensenyament que s'imparteix en els conservatoris, les escoles de música i les acadèmies per a que, a través dels estudiants, s'introdueixi també a les famílies.

Elegida acadèmica de número protectora per la secció de música el 18 de gener de 1995, aprovant així la proposta en el seu dia presentada pels acadèmics de número Francesc Bonastre i Bertran, Joan Guinjoan i Gispert, i Josep Soler i Sardà. Ingressà el 18 de març de 1998 llegint el seu discurs "La música como placer" y oferí un concert. Passà a acadèmica supernumerària el 17 d'octubre de 2012.


Avís Legal Contacte amb l'Acadèmia Cercar Facebook