Vila i Casas, Antoni. Actual patrocinador del premi internacional de dibuix de la Fundació Ynglada-Guillot, el patronat de la qual està format per la Junta de Govern de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.
. 1930 - Neix a Barcelona.
. 1948 - Estudis de Batxillerat als Jesuïtes.
. 1956 - Farmacèutic per la Universitat de Barcelona.
. 1960 - Funda Laboratoris Prodes SA i n'és nomenat president del Consell d'Administració.
. 1986 - Funda la Fundació Privada Vila Casas, i hi té el càrrec de president. Aquesta fundació es dedica a la donació de premis i accèssits amb l'objectiu d'ajudar iniciatives sòcio-sanitàries i d'investigació, així com de l'àmbit sòcio-humanitari.
. 1993 - Membre del Consell Social de la Universitat de Barcelona.
. 1994 - Nomenat membre de l'Acadèmia de Farmàcia Hispano-Americana.
. 1995 - Ordre Civil de Sanitat amb categoria de Comenda.
. 1996 - Premi Jaume de Cordellés de l'Associació ESADE.
. 1997 - Premi de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya. Gran Creu de l'Ordre del Mèrit Civil. El Grup Prodesfarma es fusiona amb el Grup Almirall i la nova societat passa a denominar-se ALMIRALL PRODESFARMA, de la qual té el càrrec de vicepresident.
. 1998 - Vicepresident d'ANEFP.
. 1999 - Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.
. 2000 - President de la Comissió Assessora de Ciència i Tecnologia (CACIT) de la Generalitat de Catalunya. Publica “Incentivos fiscales para el fomento y la consolidación de las actividades de Investigación y Desarrollo”.
. 2002/2003 - La Fundació Privada Vila Casas ha creat espais culturals d'exposicions de pintura i escultura al Baix Empordà: Palafrugell (Can Mario) i fotografia a Torroella de Montgrí (Palau Solterra); i a Barcelona (Espai Volart).
El 18 de setembre de 2002 és elegit acadèmic de número protector de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, acceptant la proposta presentada pels acadèmics de número Jordi Bonet i Armengol, Leopoldo Gil Nebot, i Joan Uriach i Marsal. Ingressà el 19 de novembre de 2003, llegint el seu discurs "Ponts de diàleg art-salut".
. 2004 - Nomenat acadèmic de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya. Premi Montblanc al Mecenatge de les Arts.
. 2009 - Inauguració de "Can Framis" a Barcelona, museu de pintura. Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya en la seva modalitat de patrimoni cultural a la Fundació Privada Vila Casas.


Avís Legal Contacte amb l'Acadèmia Cercar Facebook